Arvot

Kestävä kehitys & kiertotalouden edistäminen 

Ympäristöystävälliset puhdistusaineet ja kemikaalikuorman vähentäminen on hieno juttu. Haluamme omassa toiminnassamme viedä ekologisuuden kuitenkin näiden lisäksi vielä askeleen pidemmälle: haluamme edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Siksi teemme koko ajan tutkimustyötä yhdessä Turun ammattikorkeakoulun ja Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa, testaamme uusia palveluita ja olemme aktiivisesti mukana kiertotalouden edistämishankkeissa.
Olemme myös ottaneet ison ekologisen askeleen muuttamalla kaikki ylläpitosiivoukset lähtökohtaisesti ekosiivoukseksi käyttämällä 100% kasviperäisiä ja 100% biohajoavia puhdistustuotteita.

 

Työnilo

Kysyimme työntekijöiltä nimettömästi, millainen Kota on työpaikkana? Mitä tulee mieleen? Anna adjektiivi! Tällaisia vastauksia saimme:

Aito, ihana, iloinen, itsenäinen, joustava, kehityskelpoinen, liikunnallinen, luotettava, lämpimästi sykkivä, monialainen, positiivinen, rento, riehakas.

Näistä tiivistimme yhdeksi arvoksemme työn ilon. Olemme ajatelleet, että koko yrityksemme on yksi iso tiimi jossa jokaisella on oma tehtävänsä. Siispä meillä on yhteiset tavoitteet, joiden saavuttamiseksi pitää luoda sellaiset olosuhteet että jaksaa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Käytännössä meillä jatkuvasti mietitään ja suunnitellaan miten voisimme lisätä työntekijöiden hyvinvointia. Ekologisiin puhdistusaineisiin siirtyminenkin on ratkaisu myös työntekijöiden terveyden kannalta. Järjestämme myös säännöllisesti koulutusta ja päivitämme ohjeistuksia, että jokainen tietäisi miten toimia omassa työssänsä. Meillä kannustetaankin kaikenlaiseen koulutukseen ja tuetaan sitä eri tavoin. Olemme myös panostaneet työvälineisiin ihan jo alkaen työvaatteista. Lisäksi meillä on työn ulkopuolistakin toimintaa, joka lisää myönteistä ilmapiiriä myös työpaikalla. Meillä saa osallistua ja ideoida, ja myöskin joustetaan mahdollisuuksien mukaan.

 

Vuorovaikutus 

Jokaisella on käsitys siivouksesta. Jokainen myös vertaa siivoojan jälkeä omaan subjektiiviseen kokemukseensa ja omaan siivousjälkeensä. Ammattisiivooja tekee teknisen siivoussuorituksen huomioiden mm. pinnat, kemian, mekaniikan ja aseptiikan (hygieenisen siivoustavan, jossa bakteerit ja virukset eivät leviä). Mutta osa työtä ovat myös järjestely: olemmekin paljon pohtineet, että siisteys on usein puhtauden ja järjestyksen liitto. Näin ollen opettelemme myös tulkitsemaan niin tilaa kuin asiakkaan tarpeita.

Koska laatu on toisin sanoen yhdistelmä asiakkaan kykyä sanoittaa omaa kokemustaan ja tarpeitaan, asiakaspalvelun taitoa kuunnella ja kirjata tarvittava ja siivoojan ammattitaitoa itse tekniseen siivoukseen ja tarpeen tulkintaan, tarvitaan vuorovaikutusta – ja paljon. Se on joskus vaikeaa koska olemme erilaisia ihmisiä, alamme kehitys myös tekniikassa on hiukan jälkijunassa ja muutokset tuovat muuttuvia tilanteita – mutta me haluamme työstää tätä haastetta ja tehdä parhaamme.