ikajohtaminen01

Meillä Siivouspalvelu Kodassa oli suuri ilo päästä mukaan Diacorin, Veritaksen ja Työturvallisuuskeskuksen pilottiin, jonka teemana on Ikäjohtamista kaikkiin työuran vaiheisiin.

Siis hetkinen…ikäjohtaminen? Mikä ikäjohtaminen?

Ikäjohtaminen on sitä, että organisoidaan töitä ja johtamista ihmisen elämänkulun ja voimavarojen näkökulmasta. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että eri-ikäiset voivat toimia omilla vahvuuksillaan, työ saadaan iästä ja kokemustasosta riippumatta mielekkääksi ja työssäpysyminen mahdollisimman hyväksi. Faktahan on, että iän karttuessa ihmisen fysiikka muuttuu, eikä ikääntynyt enää välttämättä toimi niin sähäkästi ja syöksy joka paikkaan pää edellä kuin nuori ja innokas aloittelija. Mutta kokeneella konkarilla on tässä apuna kokemus, jolla voidaan korvata fyysisen suorittamisen puutteita. Work smarter, not harder”, sanovat kuulemma isossa maailmassa ja pitkällinen tietotaito auttaa toteuttamaan juuri tuota agendaa.

Näiden kahden, nuoruuden innon ja kokemuksen syvän rintaäänen (ja kaiken siltä väliltä), suitsiminen vaatii nimenomaan ikäjohtajuutta, taitoa ohjata yksilön kyvyt ja ominaisuudet sekä elämäntilanne huomioon ottaen energia positiivisella tavalla oikeaan suuntaan.

Pilotissa mukana on kahdeksan yritystä ja työskenteleminen tapahtuu sekä yrityksissä omalla tiimillä että yhteisinä päivinä. Meiltä Kodasta tiimiin hyppäsi kahdeksan eri ikäistä osallistujaa eri tehtävistä: tiimistä löytyy niin laitoshuoltajia, kotisiivoojia, esimiehiä kuin toimistotiimiäkin.

Ensimmäinen tehtävämme oli laatia suunnitelma, miten selvitämme pilotin kehityskohteet. Tähän TTK tarjoaa valmiin kyselyn – ja se onkin jo matkalla meidän kaikille työntekijöille!

Kun faktat on kerätty – käärimmekin oman tiimin ja työterveyshoitajamme kanssa hihat ja rustaamme suunnitelman, mitä asioille tehdän vuoden aikana.

Pysy kuulolla ja seuraa vuoden mittaista matkaa pilotissamme!

#ikäjohtamisenpilotti #työhyvinvointi #yhteistyö #ikäjohtaminen