image4Toukokuun alussa Kodan toimistolla järjestettiin ammattijärjestäjä, kulttuurihistorioitsija Ilana Aallon luento Lapset mukaan kodin järjestämiseen.

Parituntisen luennon aikana Ilana johdatti ensin kuulijansa pohtimaan, miksi tavaraa kertyy koteihin ja miksi järjestyksen ylläpitämisessä on haasteita lapsiperheessä. Yllättävätkin näkökulmat auttoivat ymmärtämään niin aikuisen kuin lapsen vinkkelistä suhdetta tavaraan – ja myös siitä luopumiseen.

 

Luento ei jäänyt vain ongelman pohtimiseksi, vaan lisäksi osallistujille tarjottiin helppoja ja konkreettisia vinkkejä, joilla lapset oikeasti saadaan ymmärtämään suhdettaan tavaraan ja osaksi kodin järjestämistä.

Nuorimmat osallistujat laittoivat vinkit heti käytäntöön!

Nuorimmat osallistujat laittoivat vinkit heti käytäntöön!

Lopuksi Siivouspalvelu Kota tarjosi vastauksia osallistujien siivouskysymyksiin ja antoi vinkkejä mm. lelujen puhdistamiseen ja lapsille turvallisiin puhdistusmenetelmiin.

 

Ilanan lapsiperheille suunnattu Paikka kaikelle lapsiperheessä -verkkokurssi alkaa 1.6. Se on nyt tarjolla erityiseen äkkilähtöhintaan, tarkemmat tiedot löytyvät tästä linkistä.