Siivouspalvelu Kodan toiminta pandemian aikana

Tiedote 13.3.2020:

Seuraamme aktiivisesti COVID-19 eli koronaviruksen leviämistilannetta sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia ohjeita.

Olemme valmistautuneet virukselle altistuneiden tilojen erityispuhdistuksiin hankkimalla kertakäyttöisiä suojavälineitä sekä siivousliinoja sekä perehtyneet THL:n antamiin ohjeistuksiin siten, että meillä on valmiudet opastaa työntekijöitämme koronavirukselle altistuneiden tilojen erityispuhdistuksessa.

Olemme aina korostaneet kaikessa siivouksessamme hyvää aseptiikkaa (siivoustoimenpiteitä ja -menetelmiä, joilla estetään virusten ja bakteerien leviäminen) sekä hyvää käsihygieniaa.

Olemme lisäksi lisänneet ylimääräistä desinfiointia kaikkien yrityskohteiden kosketuspinnoille (ovenkahvat, valokatkaisijat jne.) sekä WC-tiloihin.

Haluamme toimia vastuullisesti koronavirustilanteessa niin työntekijöitämme kuin asiakkaitamme kohtaan. Siivouspalvelu Kodan periaate jokapäiväisessä toiminnassa on, että sairaana ei saa tulla töihin. Pandemian aikana tämä korostuu ja työntekijöitä on ohjeistettu jäämään kotiin THL:n ohjeiden mukaisesti.

Olemme lähestyneet asiakkaitamme ja pyytäneet ilmoittamaan, mikäli he ovat lähiaikoina vierailleet epidemia-alueilla, jotta voimme tehdä siivouksien osalta voitavamme mahdollisen viruksen leviämisen estämiseksi.

Haluamme myös muistuttaa erityisesti kotitalousasiakkaitamme, että mikäli kotona sairastetaan, siivoukset siirrettäisiin tai peruutettaisiin, jotta muutkaan virukset ja pöpöt eivät leviäisi. Mikäli sairastumistilanteissa tarvitaan  desinfioivaa siivousta, asiakkaita on pyydetty olemaan yhteydessä asiakaspalveluumme.

“Uskomme, että siivouksella on merkittävä rooli koronaviruksen nujertamisessa ja leviämisen estämisessä. Ymmärrämme kuitenkin, että myös meidän työntekijöissä sekä heidän lähipiirissään on riskiryhmään kuuluvia henkilöitä. Emme tule pakottamaan töihin työntekijöistämme ketään, vaan korostamme omaa harkintakykyä ja maalaisjärjen käyttöä. Teemme kuitenkin kaiken voitavamme ja omalta osaltamme haluamme myös kantaa vastuumme viruksen taltuttamisessa.” , sanoo Siivouspalvelu Kodan toimitusjohtaja Anna Kotamäki.