Siivouspalvelu Kota seuraa koronavirustilannetta

Tiedote 5.3.2020:

Siivouspalvelu Kota suhtautuu vakavasti koronavirustilanteeseen ja seuraa aktiivisesti THL:n antamia ohjeistuksia siivoustyöhön liittyen. Huolehdimme joka päivä siivousvälineidemme ja -menetelmiemme hyvästä aseptiikasta eli toimintatavoista ja -toimenpiteistä, joilla pyritään ehkäisemään bakteerien ja virusten leviämistä ja syntyä. Kiinnitämme aina kaikissa siivouksissa, niin kodeissa kuin yritysasiakkuuksissamme, huomiota kosketuspintoihin ja WC-tiloihin, jotka erityisesti altistavat viruksien ja bakteerien leviämiselle. Suurelta osin työskentelytavat ovat jo koko Kodan päivittäisiä työskentelytapoja, joten meillä ei ole siis tarvetta tehdä isoja muutoksia. Ainoa pieni konkreettinen muutos on, että roskapussit vaihdetaan aina; muovin säästämiseksi kuivaroskista koostuvat roskapussit normaalitilanteissa meillä tyhjennetään (esim. paperiroskat). Nyt siis kaikki roskat otetaan pusseineen.

Jatkamme siivouksia normaalien ohjeistuksien mukaan ja käytämme harkiten desinfiointiaineita, sillä normaalissa olosuhteissa se ei ole tarpeellista. Jatkuva desinfiointiaineiden ja voimakkaiden puhdistusaineiden käyttö sen sijaan tuhoaa myös hyviä bakteereja ja edesauttaa sitä, että virukset ja bakteerit muuttuvat vastustuskykyisiksi myös puhdistusaineille.

Kuten minkä tahansa sairauksien osalta paras tapa suojautua ja ehkäistä tartuntojen leviämistä on huolellinen käsienpesu saippualla ja perusteellinen kuivaus. Kotioloissa käsipyyhkeitä kannattaa vaihtaa riittävän usein.

Tarvittaessa käsienpesun jälkeen voi käyttää käsidesiä. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että käsidesi ei korvaa hyvää käsienpesua: käsidesi menettää tehonsa jos käden pinnalla on likaa ja rasvaa. Toisin kuin alkoholi saippua ei tuhoa bakteereja, viruksia ja sieniä. Sen sijaan saippua liuottaa ihon tahmeita rasvoja niin, että nekin mikrobit, joita käsidesi ei tapa, on helppo huuhtoa pois. Parhain tapa ehkäistä tartuntoja on pestä kädet saippualla ja kuivata huolella. Jotta saippua pesee kunnolla, käsiä on saippuoitava ainakin 20 sekuntia.

Lisätietoa käsienpesusta ja käsidesin käytöstä voi lukea esim. täältä. (Yle Uutiset)

Käsienpesuohjeet löytyvät täältä. (THL)