Humppilalainen Wiola oli Kodassa TET-harjoittelussa. Lue millaista hänellä täällä oli?

Olin TET- jaksoni töissä kodan toimistolla. Olin Kodassa Ti 7.1. – Ti 14.1. eli TET-jaksoni kesti kuusi päivää. Työpäivieni aikataulua sain vaihdella hieman omien menojeni mukaan, mutta joka päivä oli n. kuuden tunnin mittainen 

Kodassa pääsin tekemään monenlaisia asioita. Pääsin mm. tiskaamaan, järjestelemään, pesemään ja laskostelemaan pyykkejä, seuraamaan muita työntekijöitä työntouhussa, juomaan paljon kahvia, jauttamaan pikkujoulujen suunnittelussa. Kodassa sai nähdä ja olla osana todellista työarkea, toisin kuin monessa muussa TET-paikassa, jossa vain usutetaan nurkkaan nypläämään jotain turhaa. Kodassa sain jopa olla mukana palavereissapääsin tekemään inventaariota ja seuraamaan budjetin laskentaa. Minulle myös näytettiin ja opetettiin käyttämään sovelluksia ja ohjelmistoja, joita Kodan työntekijät käyttävät. 

Kodassa oli todella mukavaa olla töissä, ja mieleenpainuvin asia oli varmaan työilmapiiri. Kaikki olivat positiivisia, ja juttelivat ja vitsailivat paljon, joka teki työnteosta todella kevyttä ja rentoa. Vaikka olenkin itse hieman ujo, moni Kotalainen tuli rupattelemaan ja aina tervehti ohi kulkiessaan. Opin Kodassa esimerkiksi yrittäjyydestä, budjetoinnista, johtajuudesta ja työelämän arjesta. 

Kiitos kun sain tulla teille TET:iin! 

-Wiola