Ikäjohtamista kaikkiin työuran vaiheisiin -pilotti 2017

ikajohtaminen01

Meillä Siivouspalvelu Kodassa oli suuri ilo päästä mukaan Diacorin, Veritaksen ja Työturvallisuuskeskuksen pilottiin, jonka teemana on Ikäjohtamista kaikkiin työuran vaiheisiin.

Siis hetkinen…ikäjohtaminen? Mikä ikäjohtaminen?

Ikäjohtaminen on sitä, että organisoidaan töitä ja johtamista ihmisen elämänkulun ja voimavarojen näkökulmasta. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että eri-ikäiset voivat toimia omilla vahvuuksillaan, työ saadaan iästä ja kokemustasosta riippumatta mielekkääksi ja työssäpysyminen mahdollisimman hyväksi. Faktahan on, että iän karttuessa ihmisen fysiikka muuttuu, eikä ikääntynyt enää välttämättä toimi niin sähäkästi ja syöksy joka paikkaan pää edellä kuin nuori ja innokas aloittelija. Mutta kokeneella konkarilla on tässä apuna kokemus, jolla voidaan korvata fyysisen suorittamisen puutteita. Work smarter, not harder”, sanovat kuulemma isossa maailmassa ja pitkällinen tietotaito auttaa toteuttamaan juuri tuota agendaa.

Näiden kahden, nuoruuden innon ja kokemuksen syvän rintaäänen (ja kaiken siltä väliltä), suitsiminen vaatii nimenomaan ikäjohtajuutta, taitoa ohjata yksilön kyvyt ja ominaisuudet sekä elämäntilanne huomioon ottaen energia positiivisella tavalla oikeaan suuntaan.

Pilotissa mukana on kahdeksan yritystä ja työskenteleminen tapahtuu sekä yrityksissä omalla tiimillä että yhteisinä päivinä. Meiltä Kodasta tiimiin hyppäsi kahdeksan eri ikäistä osallistujaa eri tehtävistä: tiimistä löytyy niin laitoshuoltajia, kotisiivoojia, esimiehiä kuin toimistotiimiäkin.

Ensimmäinen tehtävämme oli laatia suunnitelma, miten selvitämme pilotin kehityskohteet. Tähän TTK tarjoaa valmiin kyselyn – ja se onkin jo matkalla meidän kaikille työntekijöille!

Kun faktat on kerätty – käärimmekin oman tiimin ja työterveyshoitajamme kanssa hihat ja rustaamme suunnitelman, mitä asioille tehdän vuoden aikana.

Pysy kuulolla ja seuraa vuoden mittaista matkaa pilotissamme!

#ikäjohtamisenpilotti #työhyvinvointi #yhteistyö #ikäjohtaminen

Lue myös

Maailma ilman siivousta: Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi?

Maailma ilman siivousta

Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi? Kuvittele hetkeksi maailma ilman siivousta. Kadut täyttyisivät roskista, toimistojen työpisteet pölyttyisivät ja kodit muuttuisivat kaaoksen keskukseksi. Tämä ei

Lue lisää »

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!