Ikäjohtamisen pilotti esiteltiin työntekijöille ja kehityskohteiden kartoitus alkoi

Jos vielä et tiedä, niin meillä on Siivouspalvelu Kodan kanssa ilo olla mukana Diacorin, Työturvallisuuskeskuksen ja Veritaksen yhteisessä pilottihankkeessa, jossa yhteensä viisi yritystä pohtii ikäjohtamiseen liittyviä kysymyksiä. Pilottimme starttasi yhteisellä ensimmäisellä päivällä Turussa – lue siitä tarkemmin täältä. Nyt oli aika ottaa ensimmäiset yrityksemme omat askeleet!

unnamed
Minna ja Saila pilotin työryhmästä esittelivät koko henkilökunnalle, mistä oikein on kysymys.

TTK tarjosi meille työkaluksi valmiin kyselyn, jonka pohjalta saamme työntekijöidemme palautteen kehittämiskohteista. Alusta asti päätimme lähettää kyselyn kaikille työntekijöille, sillä organisaatiomme on vielä suhteellisen pieni. Kunnianhimoinen tavoitteemme oli parissa viikossa kerätä vastaukset ja julkistaa ne henkilökunnalle kun uuden vuoden kick-off –koulutuksessa.

Mutta henkilökuntamme törmäsi samaan ongelman kuin pilottityöryhmämmekin: mitä on ikäjohtaminen ja koskeeko se mua?

Siispä päätimme hidastaa tahtia ja Kick-off –koulutuksessa pilottityöryhmästämme Minna ja Saila
esittelivät koko pilotin idean ja sen, että kysymys on oikeasti jokaista koskevasta asiasta: pähkinänkuoressa ikäjohtaminen on työn sovittamista työntekijän sen hetkisen elämäntilanteen mukaan.

Minna ja Saila ja samalla koko pilottityöryhmä kannusti kaikkia vastaamaan kyselyyn: koko pilotin tavoite riippuu siitä, mitä kyselyyn vastataan, millaisia kehityskohteita nousee. Kun kyselyn vastaukset tulevat, pilottityöryhmämme valitsee kehityskohteet ja ryhtyy käärimään hihoja.

image1-2
Minna Bliss Vertakselta sai kaikkien suut hymyyn!

Meillä oli myös ilo saada mukaan koulutukseen Minna Bliss Veritakselta, jonka iloinen ja innostava ote tsemppasi työntekijöitä ja toi myös eläkejärjestelmän lähemmäksi omaa arkea. Minna on meidän yrityksen pilottityöryhmän jäsen Veritaksen puolelta ja jo nyt olemme saaneet valtavasti tukea ja työkaluja työhömme hänen aktiivisessa yhteistyössä!

Nyt kysely rullaa auki tammikuun loppuun ja jokaisessa kohtaamisessa muistutellaan siihen vastaamisesta. Pilottityöryhmän kokouspäivä on lukittu kalenteriin ja myös kaikki työntekijät tietävät, että seuraavalla iltapäiväkahvilla helmikuun lopussa julkaistaan vastaukset ja toimenpiteet!

 

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!