Viisi vinkkiä työnhakuun!

275HKesä lähestyy – ja meilläkin on jo julkaistu kesätyöpaikat haettavaksi. Haluatko menestyä hakuprosessissa ja tulla valituksi? Tässä meidän keräämät vinkit työnhakuun!

1. Käytä pyydettyä hakukanavaa

Me käytämme sähköistä lomaketta – ja syystä. Vaikka sinusta hakija sähköinen lomake voi tuntua persoonattomalta ja sormesi syyhyäisivät lähettää suoraa sähköpostia, se ei välttämättä ole kannattavaa. Syitä miksi me käytämme sähköistä lomaketta, on monta:

  • Kun julkaisemme työpaikkailmoituksen, saamme yleensä kymmeniä, joskus jopa yli sata hakemusta paikkaa kohden. Sähköpostin käsittely tuolloin on siis todella vaivalloista.
  • Haluamme, että kaikki työnhakijat ovat samalla viivalla. Samaan kysymykseen voi vastata hauskasti, yksinkertaisesti, kutsuvasti, siten että on tutustunut meihin yrityksenä jne. Olemme myös saaneet positiivista palautetta, että meidän lomake on hauska: hyvä, sillä haluamme saada otteen persoonasta.
  • Hakijoiden tietoja käsittelee useampi esimies. Hakulomakkeen kautta saamme kaikkien hakijoiden tiedot kaikille esimiehille yhdellä linkillä – näin kaikki esimiehet voivat katsella hakijoiden tietoja eikä yhdelle hakijalle soita viisi esimiestä peräkkäin.
  • Testaamme luetun ymmärtämistä ja ohjeiden kuuntelemista. Ymmärtääkö hakija annettuja ohjeita ja kunnioittaa yrityksen tapaa toimia vai haluaako hän toimia ”omin päin”?

2. Loista CV:llä – ja myy osaamisesi

CV on sinun paikkasi loistaa, jos tuntuu että kirjoittaminen ja hakulomakkeisiin vastaaminen ei ole se juttu. Vaikka työkokemusta ei olisi kertynyt paljon, voi CV silti olla hyvä! Mieti, mitkä ovat sinun vahvuutesi – ja tuo ne esille. Kuka on sanonut että CV:n pitää olla mustavalkoinen tai tietyssä formaatissa? Power Point, Video CV… Etsi ja löydä sinun juttusi!

Jos kaipaat vinkkejä ja virikkeitä, tutustu vaikka Jarkko Sjömanin ajatuksiin henkilöbrändäyksestä!

3. Tutustu yritykseen, johon haet!

Kysymme aina haastattelussa kysymyksen: ”Millainen mielikuva sinulla on meistä?”. Liian usein saamme vastauksen: ”ööö, no emmä tiiä…” Jatkokysymys kuuluu: ”Kävitkö katsomassa meidän nettisivut?” ja vastaus jatkaa samaa linjaa: ”öö, no emmä kyllä käynyt…”

Jos et osoita kiinnostusta hakemaasi yritystä kohtaan, miksi yritys kiinnostuisi sinusta?

 4. Tiedä, mitä haluat.

Kun olet tutustunut yritykseen ja sen toimintatapaan ja kulttuuriin, mieti, mitä juuri sinä voit yritykselle antaa. Onko yrityksellä facebook-sivut tai instagram? Onko heidän päivityksissään jotain, mistä sinä pidät? Tartu niihin ja kerro se haastattelussa tai hakemuksessa. Vaikka et hakisikaan loppuelämäksesi siivoojaksi, se voi silti viedä sinua tielläsi eteenpäin. Jokainen työ voi opettaa jotain – jos niin haluat. Kun tiedät, mitä haluat – tiedät myös mitä annettavaa sinulla on.

5. Arvosta itseäsi ja omaa osaamistasi

Viimeisimpänä – mutta ei vähäisimpänä: arvosta itseäsi ja omaa osaamistasi. Jos sinulla ei ole kokemusta tai koulutusta, nosta esille halusi oppia ja tarttua haasteisiin. Haastattelussa pidä avoin katsekontakti, tervehdi jämäkästi ja vastaa reippaasti ja rehellisesti. Sinä olet arvokas ja sinun osaamisellasi ja asenteellasi on paikkansa!

Kolahtiko? Hae meille töihin! Lue lisää tästä!

Lue myös

Maailma ilman siivousta: Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi?

Maailma ilman siivousta

Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi? Kuvittele hetkeksi maailma ilman siivousta. Kadut täyttyisivät roskista, toimistojen työpisteet pölyttyisivät ja kodit muuttuisivat kaaoksen keskukseksi. Tämä ei

Lue lisää »

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!