Blogivieraana Pauliina Kansanoja

 KOTI ESITTELYKUNTOON näillä vinkeillä lähemmäksi kauppaa

Kodin myyminen on jännittävää. Millaiset valokuvat, millainen ilmoitusteksti, milloin pidetään esittely, tuleeko kukaan katsomaan, milloin asunnosta saadaan tarjous?
Paljon kysymyksiä. Ennen kuin päästään keskustelemaan kaupasta, suosittelen tekemään joitakin asioita ostajan hyväksi. Muutama perusseikka kannattaa muistaa, sillä vaikka välittäjä esittelee ja myy, asukas vaikuttaa omalla toiminnallaan onnistumiseen vieläkin enemmän.
Ennen myyntiprosessin alkamista kannattaa miettiä kodin kalustusta ja sisustusta. 

olohune miellyttava

Mikäli tavaraa on liikaa tai nykyisen asukkaan kalustusratkaisut ovat epätavallisia tai kodin tilojen käyttötarkoitus hukassa tai turhan persoonallinen, on syytä käyttää hetki tähän. Ostajan on helpompi mieltää itsensä ja perheensä asumaan juuri sinun kotiisi, kun tilat ovat selkeästi ja sopivan ilmavasti sisustettu.
Nykyään on tarjolla runsaasti erilaisia
palveluita helpottamaan tätä. Kun ylimääräinen tavara on viety varastoon tai kirpputorille, on hyvä luoda silmäys puhtaudelle. Tahrat lattiassa, harmaat ikkunat, keittiön kaapinovet täynnä roiskeita tai likainen kylpyhuoneen peili. Eipä tule se kaikista onnellisin olo.
Vahvin suositukseni toimiin ennen asunnon esittelyä on ehdottomasti siivous! Moni turvautuu
ulkopuoliseen palveluun tässä asiassa. Mainoksessakin sanotaan, että puhdas koti vetää puoleensa, ja saathan itsekin nauttia puhtaudesta esittelyn jälkeen.

Itse esittelypäivänä kiinnitä erityistä huomiota tuoksuihin. Ennen esittelyä ei kannata kokata mitään käryävää. Pullan leipominen on vanha kikka, mutta voi kääntyä itseään vastaan; ostaja voi ajatella pullantuoksulla yritettävän peitellä kotiin kuulumatonta, sopimatonta hajua. Siispä neutraalit pesuaineet siivoukseen eikä voimakkaita raikasteita. Kukat pöydällä ovat sopiva tuoksu kotoisaan esittelyyn.
Pihaan kannattaa luoda silmäys tai pari. Onko nurmikko jäänyt kolmen vuoden lehtimyrskyn alle, onko pihalla vain kinttupolku poikki lumikinosten, lennättikö tuuli naapurinkin roskat teidän pihalle? Piha ja ympäristö on ensimmäinen asia, jonka esittelyyn saapuva ostajaehdokas näkee. Tee siis jo asunnon ulkopuolella positiivinen vaikutus ja lupaa ostajalle hyvää.

Eteinen on hyvä raivata kenkävuorilta ja jättää naulakkoon korkeintaan menossa olevaan kauteen sopivat vaatteet. Muut kannattaa piilottaa kaappeihin tai viedä vaatehuoneeseen. Pieni, sekainen ja täyteen tupattu eteinen on tehokas ostajankarkottaja.
Myös lattiaan kannattaa luoda silmäys – henkilökohtainen kokemukseni nykyisen kotini ensiesittelystä on nimenomaan eteisen kotoisan lämmin puhdas laattalattia.

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran – tehdään se positiivisesti!

Terkuin,

Pauliina Kansanoja
Kiinteistönvälittäjä, LKV,
OP-Kiinteistökeskus, Turku

pauliina002

Lähteet:
www.op-koti.fi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hajuaisti
www.siivouspalvelukota.fi
www.sisustustoimistohuone.fi


Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!