Asiakastiedote: Ekologisia muutoksia palveluumme

Syksyinen tervehdys Kodasta! 

Kun tähän vuoteen lähdettiin liikkeelle, emme osanneet aavistaakaan, mitä kaikkea se toisi tullessaan. Tällä hetkellä eletään syyskuuta ja monta asiaa meillä Kodassa on muokattu ja uudistettu. Kasvu ja muutokset pakottavat miettimään, mihin olemme menossa ja mihin haluamme keskittyä. Ja haluamme keskittyä henkilöstömme hyvinvointiin, kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämiseen sekä yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden lisäämiseen.

Henkilöstön hyvinvointiin liittyvästä kehityksestä kerroimme viimeksi. Nyt keskitymme toiseen arvoomme, kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämiseen: Nyt muutamme toimintaamme ison askeleen ekologisemmaksi muuttamalla kaikki ylläpitosiivoukset lähtökohtaisesti ekosiivoukseksi. Käyttämämme SURE-pesuaineet ovat olleet jo pitkään markkinoilla ja niitä on käytetty ammattimaisessa siivouksessa eri siivousfirmoissa, myös meillä täällä Kodassa ekosiivouksien yhteydessä. Kasviperäisillä puhdistusaineilla pienennämme työntekijöiden kemikaalialtistusta, suojelemme Itämerta ja vähennämme myös asiakkaidemme kemikaalialtistusta: erityisesti lemmikeille ja lapsille muutos on tärkeä, sillä he usein oleilevat puhdistettujen pintojen läheisyydessä. Hajusteita tuotteet eivät sisällä, joten jatkossa puhdas koti ei tuoksu miltään kemikaalilta.

Kemikaaleja tulemme tarvitsemaan kyllä esimerkiksi vahauksissa ja muissa erikoissiivouksissa. Jatkamme kuitenkin alamme kehityksen aktiivista seuraamista ja etsimme koko ajan korvaavia tuotteita, joilla pienentää luonnolle ja terveydelle koituvia haittoja. Vaikka ekologiset ratkaisut aihettavat kustannuksia, haluamme pitää kiinni arvoistamme ja rakentaa parempaa huomista.

Jatkamme työtä arvojemme parissa ja vahvistamme erityisesti sisäistä ja ulkoista asiakaspalveluamme – näistä muutoksista kuulette lisää seuraavassa kirjeessä. Kerromme kuitenkin nyt jo, että keskittyminen olennaiseen ja kasvaminen tarkoittaa toisinaan myös luopumista. Sosiaalipalveluiden säännösten tiukentuessa (eli paperityön lisääntyessä) teimme päätöksen luopua alv 0% ja palveluseteliasiakkaista. Tunteikkain päätös tuli kuitenkin toiselta yrittäjältämme ja yrityksen perustajalta, Petteriltä: hän jää nyt hetkeksi pois operatiivisesta työstä lepäämään ja keräämään voimia. Anna yhdessä muun tiimin kanssa jakaa Petterin työt ja jatkaa Kodan luotsaamista.

Näillä kuulumisilla toivotamme sinulle hyvää syksyä! 🙂

Anna ja Petteri ja muut kotalaiset


sure orig orig 600x223 1

Kasviperäiset puhdistustuotteet käyttöön 1.10.2019

1.10.2019 alkaen siirrymme käyttämään kaikissa ylläpitosiivouksissa kasvipohjaisia pesuaineita.
Siivous toteutetaan SURE-puhdistustuotteilla, jotka ovat kasviperäisiä, 100% biohajoavia ja tehty uusiutuvista luonnonvaroista käyttäen hyväksi elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Tuotteet eivät sisällä keinotekoisia väriaineita, hajusteita, fosfaatteja, kvatteja tai klooriyhdistelmiä. Kuitenkin esimerkiksi desinfiointi onnistuu, sillä desinfiointi perustuu veden ja hapen yhdistelmään.


Hinnoittelu muuttuu 1.10. alkaen: Aine- ja välinemaksu 5 € / siivouskerta

Verottajan ohjeistuksen mukaisesti laskutamme 1.10. alkaen erikseen aine- ja välinekustannukset. Käytännössä lisäämme 5 euron aine- ja välinekustannuksen jokaiseen siivouskertaan. Tuntihintamme kanta-asiakkaille on siis edelleen 40 €, mutta jokaiseen erilliseen siivouskertaan tulee 5 €:n lisä. Näin ollen esimerkiksi kahden tunnin siivouksen hinta on jatkossa 80 € + 5 € materiaalikustannus = 85€. Kertasiivouksissa tuntihintamme on 45 € ja aine- ja välinekustannus sama 5 €. Muutto- ja remonttisiivouksissa aine- ja välinekustannus on 20 € / kerta käytettävien erikoisaineiden vuoksi.

Aikaisemmin ekosiivousta tilanneet asiakkaamme saavat jatkossa siivouksen normaaliin kanta-asiakashintaamme.


Face postaus 03 600x450 1

Lahjoita hyväkuntoiset lakanat ja pyyhkeet apua tarvitseville!

Kierrätyskassi-kokeilu poiki meillä sivupolun, jonka myötä otamme edelleen vastaan tarpeettomaksi jääneitä, hyväkuntoisia lakanoita ja pyyhkeitä. Tuotteet toimitetaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kautta apua tarvitseville.

Yhteistyökumppanimme Viherpesu Oy on mukana projektissa ja pesee ja silittää kaikki lakanat ja pyyhkeet ennen toimitusta seurakuntayhtymälle.

Jos haluat lahjoittaa omat tarpeettomat lakanat ja pyyhkeet, voit jättää ne kotisiivouksen yhteydessä eteiseen kassiin (huom. vain 1 kassi / siivouskerta), josta siivooja ottaa ne mukaansa. Voit myös toimittaa lakanat ja pyyhkeet meille suoraan toimistollemme asiakaspalvelumme aukioloaikojemme puitteissa.

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!