Yhteistyöllä kohti uutta arkea

Kuten pääministerimme Sanna Marin totesi puheessaan, paluuta entiseen ei enää ole. Maailmamme on siis muuttunut pysyvästi, arkemme on ja tulee olemaan erilaista. Kun alun säikähdyksestä ja ahdistuksesta olemme päässeet eteenpäin,  oppineet sietämään pitkittyvää epävarmuutta ja sopeuttamaan omaa toimintaamme, on tilalle tullut yhä enemmän toivoa ja kiitollisuutta: me selviämme tästä yhdessä! 

Arvoistamme yhteistyö on meille tänä korona-aikana korostunut todella kauniilla tavalla: on ollut ihanaa saada teiltä asiakkailta valtavasti kannustusta, tsemppejä ja ymmärrystä. Yhteistyö meille tarkoittaa vuorovaikutusta: haluamme rakentaa suhdetta. Ja suhteessa on rohkeasti sanoitettava omia tarpeita, toiveita ja tavoitteita – vain siten toinen voi tukea, palvella ja auttaa. Iloksemme olemme tänä poikkeusaikana kokeneet, että meillä on asiakkaidemme kanssa oikeita suhteita! 

Kiitämme siitä, että kerrotte oman arkenne haasteista; kotikoulut, etäpalaverit ja vuorotyössä hoitoalalla työskentelevät; ymmärrämme, että sen arjen keskellä siivooja imurin kanssa kannattaa aikatauluttaa oikein. Kiitämme myös siitä, että rohkeasti peruutatte siivouksen flunssan oireiden yllättäessä ja suojelette myös meidän työntekjöitä – vaikka me kuljemmekin suojavarusteissa päivittäin. Kiitämme, että te yritysasiakkaat kerrotte rohkeasti tarpeistanne ja etsitte kanssamme luoviakin ratkaisuja palvelullemme, jotta arki ja kassa pyörisi meillä kaikilla. 

Jotta palvelumme toimisi parhaalla mahdollisella tavalla, meidän on huolehdittava myös työntekijöidemme hyvinvoinnista ja työajoista. Allergista työntekijää ei voi laittaa siivoamaan kotia, jossa on eäimiä, eikä toisaalta työntekijää, jolla on itsellään kissoja tai koiria, voi laittaa allergiasiivousta tekemään. Olemme myös aina olleet tarkkoja siitä, että kipeänä ei saa töitä tehdä. Nyt kynnys jäädä kotiin vähäistenkään oireiden takia on laskettu todella alas. Siispä kun näitä satoja suhteita pyöritämme päivittäin, on selvää, että aikamoisesta palapelistä on kysymys. Kiitos siis, että ilmoitatte toiveistanne ja muutoksistanne mahdollisimman hyvissä ajoin ja ymmärrätte meitä muutostilanteissa. 

Yrittäjän kyyneliin ovat saaneet asiakkaat, jotka ovat ilmoittaneet, että tässä poikkeustilassa haluavat maksaa laskut normaalisti tukeakseen meitä, jotta selviämme tämän ajan yli, sillä eivät halua vaihtaa siivousfirmaa. Mikä voisi antaa enemmän toivoa ja voimaa jaksaa yrittää ja uskoa koko henkilökunnallemme? On siis ollut upeaa katsoa kuinka jokainen kotalainen on rohkeasti tarttunut erilaisiinkin töihin, auttanut asiakaspalvelua tuntisuunnittelussa ja arjen palapelin rakentamisessa.

Korona on siis luonut uutta! Se on syventänyt suhteita ja auttanut ymmärtämään paremmin, miten pitää toisistamme huolta. Viime vuoden vauhdissa emme vielä ole. Ennen koronaa sovitut kesätyöntekijät eivät myöskään ole vielä voineet meillä aloittaa. Mutta sen sijaan nykyisten työntekijöidemme lomautuksia on saatu purettua ja jos vain rajoituksien purkamisen myötä vilkastunut asiakkaidemme palaaminen ja uusien tilauksien virta jatkuu samana, olemme kesäkuussa jälleen kaikki kotalaiset takaisin töissä! 

Uskotaan rohkeasti parempaan ja pidetään toisistamme huolta! Kiitos, että olette! 

Anna Kotamäki
Toimitusjohtaja

 

Anna Kotamäki

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!