Markkinointiviestinnän harjoittelijalla uusi rooli Siivouspalvelu Kodan asiakaspalvelussa

Olen ollut täällä Kodassa työharjoittelussa viime syyskuusta lähtien. Opiskelen Rasekossa aikuispuolella markkinointiviestintää monimuotokoulutuksena. Se tarkoittaa sitä että varsinaisia koulupäiviä on vähemmän ja suurin osa oppimisesta tapahtuu käytännössä työpaikalla, lisäksi vielä pitää jonkin verran opiskella itsenäisesti. Nyt opiskeluni on siinä vaiheessa että on enää näytöt suorittamatta, ja ne teen syksyn aikana. Siitä mitkä vaiheet minut on tähän johdattanut, voit lukea aiemmasta kirjoituksestani jonka olen tehnyt koulutyönäni: http://www.siivouspalvelukota.fi/mielekasta-tyota-siivousalalla/

Kodassa olen saanut tehdä monenlaisia erilaisia töitä yhteistyössä eri tiimien kanssa, enimmäkseen tietysti markkinointiin liittyviä tehtäviä. Viime kuukausina meillä oli täällä toinenkin markkinoinnin harjoittelija Eetu, yhdessä muodostimme toimivan tiimin, meillä molemmilla on erilaiset koulutukset ja erilaiset osaamisalueet. Ja lisäksi meillä onneksi täällä tietenkin on toimitusjohtajamme Annan ammattitaito ja kokemus. Eetun vaiheista täällä Kodassa voit lukea hänen omasta blogistaan: http://www.siivouspalvelukota.fi/entinen-siivoustyontekijamme-eetu-palasi-kotaan-harjoittelun-muodossa/

Myöskin Kodan asiakaspalvelussa olen ollut ajoittain apuna tarvittaessa, ja tilanteiden muuttuessa olemme järjestelleet työnjakoja uudelleen. Kesälomat ja tietenkin myös korona ovat aiheuttaneet muutoksia meidänkin työntekijöiden ohjelmassa, myös täällä toimistolla. Mutta lisäksi meidän ”keksijätaiturimme” Miika jää joksikin aikaa vapaalle Kodasta. Hän sai tämän tittelin kotalaisten äänestyksessä meidän yhteisessä vapaa-ajan juhlassamme Kotagaalassa, ja kyllä menikin se pysti oikeaan osoitteeseen! Ja nyt siis minä olen saanut entistä suuremman roolin meidän asiakaspalvelussamme. Täytyy myöntää että hiukan kyllä on jännittänyt astua niin suuriin saappaisiin, kun meillä on ollut todella ammattitaitoinen tiimi hoitamassa asiakkaiden siivousasioita.

Mutta onneksi minun kanssani asiakkaita palvelemassa on tuosta tiimistä toinen puolikas Laura, hän on aivan loistava tuohon tehtävään. Hänen kanssaan on ilo työskennellä, ja yhteistyö sujuu helposti. Nyt tässä vielä hiomme käytäntöjä, ja jatkuvasti me kaikki toimistolla mietimmekin toimintatapojamme ja työnjakoja sujuvimmiksi. Uskon että me kaikki täällä yhdessä ja yhteistyöllä voimme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Minulla on siis mielenkiintoinen ja työntäyteinen kesä ja syksy tulossa. Tavallaan huvittavaa tässä on se, että vielä jonkin aikaa sitten ajattelin että tuo asiakaspalvelutyö ei ole minun hommaani. Mutta tässä sitä siis nyt sitten ollaan! Olen toki asiakaspalvelutyötä tehnyt paljon aikaisemminkin, tämä on kuitenkin hiukan erilaista. Työvuorosuunnittelu on aikamoista palapeliä: pitää sovittaa yhteen asiakkaiden tarpeet, sopivat aikataulut matkoineen, siivouskohteiden sijainnit, työparit, allergiat ja muut rajoitukset yms. Ja lisäksi tietenkin kaikki muutokset, jotka joskus tulevat hyvin nopeallakin aikataululla. Onneksi olemme jakaneet töitä koko toimistoväen kesken niin, että jokaisella on luontevat hommat ja ettei kenelläkään olisi niitä ihan liikaa.

Minä kyllä otan mielelläni kaikki haasteet vastaan, mitä tässä eteeni tulee. Ja olen iloinen hyvästä työilmapiiristä ja loistavasta tiimistä, jonka Kota minullekin työpaikkana tarjoaa. Toiveeni onkin että saan jatkaa täällä vielä pitkään, ja samalla oppia koko ajan lisää uutta!

 

Heli
Markkinointiviestinnän harjoittelija
Asiakaspalvelu
Siivouspalvelu Kota

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!