Lehdistötiedote: Siivouspalvelu Kota ottaa käyttöön aktiiviveden puhdistuksissa ja desinfioinneissa

Siivouspalvelu Kota tekee aktiivista työtä kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistämiseksi. Vuonna 2019 yritys siirtyi kaikissa ylläpitosiivouksissaan kasviperäisiin puhdistusaineisiin. Nyt yritys haluaa viedä kehitystä pidemmälle ja pienentää hiilijalanjälkeä ja edistää kemikaalittomuutta aktiivivedellä. Yrityksen tavoite on, että vuoden 2020 lopussa 80 % tehdyistä siivouksista hoidetaan täysin kemikaalittomasti aktiivivedellä.

Aktiivivesi eli otsonoitu vesi on maailmanlaajuisesti käytetty puhdistusmenetelmä, joka sopii kaikkien pintojen ja materiaalien puhdistukseen sekä kaikkiin menetelmiin ja koneisiin. Se puhdistaa tehokkaasti orgaanisen lian ja tehoaa jopa 99 mikrobeista. Aktiivivesi myös desinfioi matala-asteisesti nopean hapetuskykynsä ansiosta. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat aktiiviveden tehoavan myös COVID-19 virukseen. Aktiivivesi on ainoastaan puhdasvettä ja reagoivia happiradikaaleja. Aktiivivedestä ei synny haitallisia höyryjä eikä pinnoille jää jäämiä, joten se on turvallinen tilojen käyttäjille. Aktiiviveden käyttö puhdistuksessa parantaa tutkitusti myös sisäilman laatua.

”Ekologisuus on yksi yrityksemme arvoista. Kehitämme aktiivisesti toimintaamme koko ajan ja aktiivivesi on jo pitkään ollut meillä harkinnassa. Koronaviruspandemian myötä desinfioinnin tarve on kasvanut räjähdysmäisesti. Olemme kuitenkin huolissamme desinfiointiaineiden pitkäaikaisesta käytöstä ja haittavaikutuksista niin ympäristölle kuin ihmisille. Aktiivivedellä pystymme desinfioimaan turvallisesti ja tämä vauhditti päätöstämme. Kemikaalittomuus kiinnostaa yhä useampaa asiakastamme, emme kuitenkaan halua tinkiä laadusta tai puhdistustehosta. Aktiiviveden käytöstä olemme kuulleet positiivista muilta alan toimijoilta. Aktiivivedellä pystymme merkittävästi edistämään myös henkilökuntamme työhyvinvointia.”, kommentoi Henriikka Kylliäinen, Siivouspalvelu Kotan henkilöstöpäällikkö ja siivoustyönohjaaja.           

Siivouspalvelu Kota on ottanut kesäkuussa käyttöön aktiiviveden siivouksissaan. Yrityksen tavoite on, että vuoden 2020 loppuun mennessä 80 % tehdyistä siivouksista toteutetaan täysin kemikaalittomina aktiivivedellä.

Lisätietoja:

Henriikka Kylliäinen

050 413 2556
henriikka.kylliainen@siivouspalvelukota.fi

Siivouspalvelu Kota on vuonna 2009 perustettu turkulainen perheyritys, joka työllistää tällä hetkellä lähes 50 henkilöä. Yritys palvelee Turun seudulla niin kotitalouksia kuin kaiken kokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiäkin.

Tiedote on vapaasti julkaistavissa.

Lue myös

Maailma ilman siivousta: Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi?

Maailma ilman siivousta

Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi? Kuvittele hetkeksi maailma ilman siivousta. Kadut täyttyisivät roskista, toimistojen työpisteet pölyttyisivät ja kodit muuttuisivat kaaoksen keskukseksi. Tämä ei

Lue lisää »

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!