Aktiivivesi – tutkitusti tehokas

 Siivouspalvelu Kota on yli puoli vuotta käyttänyt kaikissa päivittäisissä ylläpitosiivouksissaan aktiivivettä eli otsonoitua vettä. Aktiivivesi ekologisena vaihtoehtona siivouksille oli ollut jo pitkään harkinnassamme vahvojen tutkimustuloksiensa ansiosta. Odotimme kuitenkin ennen käyttöönottoa vahvistettua tutkimustulosta koronaviruksien tehoon. Ja kun tuon otsonoidun veden teho koronaviruksiinkin varmistui, oli helppo tehdä arvojemme mukainen päätös ja siirtyä käyttämään aktiivivettä sekä puhdistukseen että desinfiointeihin ylläpitosiivouksissamme.

Kota on pyrkinyt koko ajan kehittämään toimintaansa, ja etsinyt uusia ekologisia ratkaisuja yrityksen käyttöön. Varsinkin nyt koronaviruksen tuomana poikkeusaikana puhdistus- ja desinfiointiaineiden käyttö on lisääntynyt valtavasti, ja olemme huolissamme siitä mitä ne ajan myötä aiheuttavat ihmisille ja ympäristölle; virukset ja bakteerit muuttuvat vastuskykyisiksi ajan kuluessa puhdistusaineille – ja näin niistä muotoutuu entistäkin vahvempia, ns. superbakteereja. Voimakkaat kemikaalit voivat myös aiheuttaa ihmisille (niin työntekijöillemme kuin asiakkaille) niin iho-, silmä kuin hengitystieoireita.

Siivouspalvelu Kodan käytössä oleva laite on Tersanon patentoitu laite, joka tuottaa aktiivivettä kaksivaiheisella menetelmällä. Laitteiston tuottaman aktiiviveden teho on tieteellisesti testattu useissa puolueettomissa laboratorioissa.

 

Aktiivivesilaite lisää puhdistettuun vesijohtoveteen reaktiivista happea. Aktiiviveden teho perustuu hapettumiseen: lian pintajännitys rikkoutuu hapen voimasta ja happi myös hajottaa lian pienemmiksi hiukkasiksi. Laitteellamme valmistetulla aktiivivedellä säilyy puhdistuskyky kuusi päivää, ja tuore aktiivivesi on myös desinfioivaa 24 tunnin ajan. Desinfioiva vaikutus perustuu siis nopeaan hapetuskykyyn. Lisätietoa aktiivivedestä: https://eu.tersano.com/

Aktiiviveden ekologisuus näkyy monella tapaa: puhdistusaineena käytetty aktiivivesi ei viemäriin ja vesijohtoverkostoon päättyessään kuormita jätevesiä, sillä se sisältää ainoastaan vettä ja happea. Aktiivivettä otetaan suoraan vesijohdosta laitteen kautta kulloinkin tarvittava määrä, joten näin ollen ei myöskään tarvita varastointia ja kuljetusta, eikä tule pakkausjätettä. Myöskin se on turvallinen niin siivoojille, kuin kaikille siivottujen tilojen käyttäjille. Se ei jätä pinnoille mitään jäämiä, ei myöskään pyyhkimisjälkiä. Aktiivivettä voi käyttää kaikkien pintojen ja materiaalien puhdistukseen eikä se ei vahingoita materiaaleja. Se myös poistaa hajuja ja raikastaa ilmaa; hapen raikkautta ovatkin monet siivoojamme ihastelleet – erityisesti vettä valmistettaessa.

Vaikka aluksi jouduimmekin opettelemaan uudenlaisen tavan siivota ja pakata siivoustarvikkeet ja -aineet, aktiivivedestä saatu palaute, kokemukset ja hyöty on kuitenkin ollut moninkertainen. Monipuolisen käytön ansiosta enää siivoojienkaan ei tarvitse opetella eri pinnoille sopivia aineita ja kuljettaa niitä mukanaan, vaan yksi puhdistusmenetelmä käy niin allergiakotiin kuin haastaville pinnoille. Vain tarvittaessa käytämme järeämpiä aineita esimerkiksi kalkkeutumien poistoon. Niissäkin tilanteissa pyrimme aina valitsemaan mahdollisimman ekologisen vaihtoehdon. 

Siivouksiemme jälkeen kotien pinnat ovat turvallisia ja myrkyttömiä myös lapsille ja lemmikeille. Tämä siivoustapa vaikuttaa luonnollisesti myös omien työntekijöidemmekin hyvinvointiin, kun ei tarvitse hengittää ja käsitellä kemikaaleja. Me olemme iloisia siitä, että voimme siivota koteja ja työpaikkoja ilman kemikaalikuorman lisäämistä. Puhdas on oikeasti puhdasta, kun ei pinnoilla ole pesuainejäämiä keräämässä uutta likaa!

Lue myös

Maailma ilman siivousta: Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi?

Maailma ilman siivousta

Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi? Kuvittele hetkeksi maailma ilman siivousta. Kadut täyttyisivät roskista, toimistojen työpisteet pölyttyisivät ja kodit muuttuisivat kaaoksen keskukseksi. Tämä ei

Lue lisää »

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!