Kohti uutta vuotta

Vuoden vaihde nostaa minulle aina ajatuksen uudesta. Uusi vuosi on kuin tyhjä taulu, joka luodaan uudestaan. Yrityksissä uuden vuoden valmistelu aloitetaan hyvissä ajoin jo edeltävänä vuonna; rakennetaan budjettia, mietitään suuntaa ja tavoitteita samalla kun summataan päättyvää vuotta. Muutama kuukausi ennen ja jälkeen vuoden vaihdetta hiihdetään ikään kuin kahdella ladulla; toinen jalka hyvästelee mennyttä – toinen ponnistaa tulevaan. Työtä on kaksin verroin, mutta saumattomalla yhteistyöllä liikutaan eteenpäin kohti kurveja, mäkiä ja mutkia – kohti uusia tavoitteita ja saavutuksia. Jokainen ponnistus vaatii työtä, liikettä, päämäärätietoa ja kestävyyttä.

Viime vuosi pisti kaiken ajattelun kuitenkin uusiksi. Kun aloitin joululoman, tuntui kun nousisin ylös vuoristoradasta; fyysisestikin oloa huimasi, enkä ollut ihan varma, mitä äsken juuri oli tapahtunut. Tiedostin, että mentiin ylös ja alas, jonkinlainen käsitys radasta muodostui ulkopuolelta – mutta todellinen vauhti iski vasta kyydissä ja jätti hetkeksi jälkensä.

Siksi myös nyt uuden aloitus tuntuu erilaiselta: vieläkin vähän polvet tärisevät ja askel haparoi. Juuri ennen joulua Varsinais-Suomeen asetettiin rajoituksia, jotka yhä jatkuvat. Rajoituksien keskellä ennen joulua rokotusuutiset loivat toivoa, mutta nyt alkuvuodesta käytännön toteutuksen hitaus on vienyt jaloista voiman kuin suo, joka imee saappaita; jokainen askel on tahkeampi ja näkymä sumuisempi.

Aikaa vetää happea ei kuitenkaan ole, vaan on katsottava eteenpäin. On jatkettava usean erilaisen skenaarion pyörittämistä ja joka päivä valintojen peilaamista suhteessa muuttuvaan tilanteeseen: siinä missä loppuvuosi toi kevään lomautuksien jälkeen toivottua kiirettä, tämä tammikuu rajoituksineen on jälleen vienyt meiltä töitä ja pakottanut kiristämään heti toimia, jotta yt-neuvotteluilta vältyttäisiin tällä kertaa. Samaan aikaan taustalla johtotiimimme on takonut vuoden suunnitelmia kasaan; yhdessä pienen osakastiimimme kanssa rakensimme uuden vuoden uudet tavoitteet ja raamit, jotka kävimme yhdessä läpi perinteisessä vuodenaloituspalaverissa, kick-off:ssa, Kodan johtotiimin kanssa.

Tämänkin vuoden tavoitteet peilaavat ja vahvistavat arvojamme. Tuotteissamme ja palveluissamme haluamme edesauttaa ekologisen ja kestävän kehityksen valintoja ja tulemme lanseeraamaan myös uusia palveluita. Henkilöstöpäällikkömme Henriikka on opintojensa kautta hionut henkilöstöstrategiaa, joka yhdessä esimiesten yhteistyöllä vahvistaa ennen kaikkea työniloa, mutta tuo myös ekologisuuden ja yhteistyön lähemmäksi jokaista kotalaista. Markkinointimme, myyntimme ja asiakaspalvelumme kehittää prosessejamme sekä viestintäämme niin, että yhteistyö asiakkaan ja siivoojan välillä voisi olla entistäkin saumattomampaa.

Vaikka uuden vuoden kynnyksellä vanha vielä väsyttää ja menosta polvet tärisevät ja vaikka vuoden aloitus on ollut jälleen hiljainen, katsotaan rohkeasti eteenpäin: tehdään tästä yhdessä hyvä vuosi – meille kaikille!

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!