Työharjoittelu Kodalla

Hei, nimeni on Susanna ja aloitin työharjoittelun Siivouspalvelu Kodassa tammikuun alussa. Näin alkuun tulen tekemään 2 päivää viikossa ja myöhemmin sitten kokopäiväistä viikkoa. Teen myös kouluun etänä tehtäviä.

Kyse on markkinoinnin työharjoittelusta ja olen tästä alkaneesta harjoittelusta todella innoissani. Työharjoittelupaikan löytäminen ei ollut helppoa näin koronan myötä, mutta olen iloinen, että Anna otti minut avosylin vastaan (no tosin, jos tarkkoja ollaan niin hymyilevästi videopuhelun välityksellä) Melkein sama asia, vai mitä?

Aloitin ensimmäisen päivän sillä, että menin toimistolle. Sain Kodan työvaatteet, mistä olin aika innoissani. En ole ihan varma, miten Henriikka (henkilöstöpäällikkö!) otti ilmeeni, sillä olin niin äimistynyt!

Minusta se antaa yrityksestä yhtenäisen kuvan, kun kaikki pitävät samanlaisia vaatteita. Se kertoo, että olemme samaa tiimiä. Otin vessassa nopean kuvan itsestäni ennen kuin palasin yleisiin tiloihin:

kuva

 

 

Ensimmäisenä työpäivänä meillä oli toimisto- ja esimiestiimin kick-off, joka on tiimin perinteinen vuodenaloituspalaveri. Ennen palaveria myös söimme yhdessä. Tietenkin minua vähän jännitti, mutta eikö syöminen saa ihmiset rentoutumaan ja puhumaan helpommin?

Hyvin meni mielestäni oma esittäytymisenikin, vaikka hieman jännitti. Minusta on kuitenkin tärkeää olla oma avoin itseni. Tykkään myös paljon hymyillä ja toivon, että se välittyi muihinkin. Uskon näin olleen.

Kick-offissa oli paljon uutta asiaa ja niin paljon muistettavaa ja opittavaa, etten oikeastaan ole vielä ihan varma, mitä sieltä jäi käteen. En kuitenkaan usko, että minun tarvitse heti osata aivan kaikkea, mitä siellä sanottiin. Sain ainakin kaikista ammattimaisen kuvan ja sen, että Siivouspalvelu Kota välittää asiakkaistaan.

Tulen tekemään markkinointia erityisesti Helin kanssa, joka myös on opiskellut Rasekossa markkinointia. Tästä pääset lukemaan Helin tarinan!

Olen ehtinyt tekemään Helin kanssa jo vähän markkinointia. Muun muassa muutaman siivouskuvaustaulun yrityskohteisiin.

Heli myös suoraan sanottuna kertoi, että hän on iloinen siitä kaikesta tiedosta ja taidosta, mitä minä tuon Kodalle. Ennen Rasekoa opiskelin Paasikivi-Opistossa audiovisuaalisen perustutkinnon ja valmistuin media-assistentiksi. Kaikki eivät tosiaan tiedä, mitä se tarkoittaa, eikä se haittaa. Päävalintani kuitenkin siellä olivat valokuvaus ja graafinen suunnittelu.

Tulen varmasti kuvaamaan niin toimiston työntekijöitä kuin siivoojiakin. Toivon, että siivoojat eivät saa minusta etäistä kuvaa, sillä pääasiassa toki teen töitä toimistosta tai sitten kotoa käsin. Saa nähdä, miten koronatilanne elää!

Haluan, että kaikki kotalaiset pitävät minua helposti lähestyttävänä ja jos tulee jokin mielenkiintoinen kuvaus- tai markkinointi-idea.

Tulen varmasti valokuvaamaan, ehkä jopa hieman teen myös jotain graafista suunnittelua, mutta näillä näkymin myös videoita ja tulevaisuudessa kirjoitan enemmänkin tänne blogin puolelle. Tässä on yksi digitaalinen työni:

CKHEFIYGocE6PqsUFWavzzQN7NCJ4S8bBgp1E29qJr6vWfgPwELk5WDyoJgAAAAASUVORK5CYII=

Jos ei ole tullut vielä ilmi, niin olen suoraan sanottuna aika luova ihminen ja pidän siitä, että saan luoda jotakin uutta. Minua myös kiinnostaa paljon ihmisten kanssa oleminen ja vuorovaikutus. Mikäs sen parempaa kuin yhdistää nämä kaikki? Olen myös intohimoinen lukija ja uskon, että lukemisen myötä olen oppinut myös kirjoittamaan.

 Mitä sitten haluaisin oppia Siivouspalvelu Kodassa?

 Haluan kehittää itseäni ja minusta tuntuu, että olen oikeassa paikassa. Tietenkin toivon, että olen myös avuksi Kodalle. Olen myös erittäin iloinen, että pääsin juuri Kotaan, sillä uskon heidän arvoihinsa. Muutenkin vaikuttaa, että täällä on mahtava työporukka.

 Minulle myös ekologisuus on tärkeä arvo ja pyrin siihen myös omassa elämässäni. Näin ollen todella toivon, että saan yhä enemmän ihmisiä valitsemaan Siivouspalvelu Kodan. Syystäkin.

Taidettani voi seurata Instagramista nimellä @fxsine

Susanna
Markkinointiviestinnän harjoittelija
Siivouspalvelu Kota

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!