Kun korona tekee hallinnasta hallitsematonta

Mieleni tekisi kirjoittaa jostain aivan muusta kuin koronasta. Ulkona paistaa aurinko, joka lämmittää ikkunaruudun läpi vaikka pakkasasteita on pitkälti toistakymmentä. Vertauksena auringon lämpö antaa toivoa talven väistymisestä ja kevään ja kesän saapumisesta. Tänä vuonna odotan kesää erityisen paljon. Vaikka en usko, että koronan kanssa tilanne on ohitse vielä silloin, on toiveet kuitenkin tiukasti paremmassa suunnassa.

Työssäni Kodan henkilöstöpäällikkönä, toivoisin ohjaavani henkilökuntaa nimenomaan tähän kesän odottamisen ajatukseen. Siihen, että kun nyt jaksetaan kaikesta hallitsemattomista käänteistä huolimatta pitäytyä sinnikkäästi työnsarkassa kiinni, niin palkinto puurtamisesta tulee kyllä ajallaan. Hienosti ja sinnikkäästi tätä on jo pitemmän aikaa toteutettu. On ollut hienoa seurata Kodan matkaa jo useamman vuoden ajan ja todeta että ihmeitä ei tapahdu, niitä tehdään. Se mikä ei ole muuttunut, on aito välittämisen ilmapiiri ja yhteisöllisyyden tunne, joka myös minut on tänne juurruttanut ja jota haluan omalta osaltani olla edistämässä.

Viimeisimpinä toimenpiteinä juuri tähän välittämiseen liittyen meillä on ollut hieno mahdollisuus tarjota työntekijöille aamu- ja välipalaa toimistolta mukaan otettavaksi. Hienosäätönä mainittakoon, että kun suurperheenäiti aikansa harjoitteli kauppakassin tilaamista omalle perheelle, löytyi tähän väylä myös töissä toimistolle tehtäviin tilauksiin. Onneksi yhteistyö K-Market Hansakorttelin kanssa on sujunut erinomaisesti!  

Toinen tärkeä asia mikä liittyy meillä vahvasti työhyvinvoinnin edistämiseen, on työntekijälle tarjottavat Life Coach -palvelut, jotka pikkuhiljaa alkavat löytää paikkansa osana työpaikkaetuuksia. Uskon vakaasti siihen, että ihmisessä vallitsee kokonaisuus ja Life Coach palvelee myös työnantajaa, kun työntekijällä on mahdollisuus saada tukea tarvitsemalleen osa-alueelle elämässään. Muistan, kun  oma isäni jo vuosia sitten jakoi minulle yksinkertaisen viisauden elämän osa-alueiden tasapainosta ja kuinka oikeassa hän olikaan. Työ, huvi ja lepo. Niitä kaikkia tarvitaan sopivassa suhteessa. Esimerkiksi tämän tasapainon löytämiseen Life Coach voi auttaa tekemään oivalluksia. Ja tässä puhuu nyt myös ihan oma kokemus. Henkilöstöpäällikön homman lisäksi minulla on kotona useampia henkilöitä huollettavana 😉 Aikamoista tasapainoilua toisinaan.

Korona on tuonut omat haasteensa henkilöstön hallintaan ja korostanut hyvinvoinnista huolehtimista osana hallintaa. Alamme on ollut muuttuva ja se ei muuksi muutu, mutta juuri tähän muutoksen sopeutumiskyvyssä pysymiseen tarvitsemme kipeästi ratkaisevia elementtejä. Kun pakkanen paukkuu, lumikinokset valtaavat kaupungin ja etätyöt ovat hajauttaneet toimistotiimin, on pienet yhteisöllisyyden eleet kultaakin kalliimpia. Siksi iloitsen nykyisin enemmän jokaisesta oikeasta kohtaamisesta, niin etänä- kuin ”livenäkin”. Mikään määrä omaa työrauhaa ei korvaa työkavereilta saatua tukea. Oli asia miten pieni tai suuri tahansa. Se että voimme yhdessä Kotana hoitaa hommat maaliin kannattelee varmasti myös pitkälle korona-ajan jälkeenkin.

Henriikka Kylliäinen
Henkilöstöpäällikkö
Siivouspalvelu Kota

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!