Lehdistötiedote: Siivouspalvelu Kota tekee myös valokatalyysipinnoituksia

Siivouspalvelu Kota tarjoaa ekologista ja antibakteerista valokatalyysipinnoitusta viruksien ja bakteerien torjuntaan

Siivouspalvelu Kota laajentaa palveluvalikoimaansa ja on aloittanut valokatalyysipinnoittamisen. Valokatalyysipinnoitteen toiminta perustuu huonevalon vaikutuksesta syntyvään valokatalyysireaktioon, jossa valon avulla käynnistyy kemiallinen reaktio tuhotenpinnoilla olevat virukset, bakteerit ja homeet. Prosessissa syntyy happiradikaaleja hajottaen pinnoilla olevan orgaanisen aineen yksinkertaisiksi ja haitattomiksi yhdisteiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Kota käyttää pinnoituksissa ekologista IGL Coatings Titan valokatalyysipinnoitetta, jolla on useita sertifikaatteja ja tunnustuksia ja myös sen teho koronaviruksiin on vahvistettu.

Valokatalyysipinnoitus ei poista kokonaan siivouksen tarvetta, vaan jatkossakin ylläpitosiivousta tarvitaan poistamaan pinnoilta lika, jotta pinnoitus toimii. Sen sijaan antibakteerinen pinnoitus vähentää erikoissiivouksien, kuten kosketuspintojen (ovien kahvat, painikkeet, pöytien ja tuolien reunat, WC-tilat jne.) ylimääräisten desinfiointikertojen tarvetta. Valokatalyysipinnoite soveltuu lähes kaikkiin materiaaleihin. Titan valokatalyysipinnoite on ekologinen, ja täysin turvallinen niin asentajille kuin tilojen käyttäjillekin. 

”Tärkeintä juuri nyt on saada virukset ja bakteerit kuriin ja uskomme siinä siivouksella olevan merkittävä rooli. Valokatalyysipinnoituksella voimme estää viruksien ja bakteerien leviämistä silloinkin, kun emme ole paikan päällä siivoamassa. IGL Coatings Titan pinnoite sopii ekologisuutensa ja turvallisuutensa ansiosta hyvin arvoihimme ja pystymme näin tehokkaammin auttamaan vallitsevan pandemian nujertamisessa arvoistamme tinkimättä.” toteaa Siivouspalvelu Kodan toimitusjohtaja Anna Kotamäki. 

Turun kauppakamari on ensimmäisiä pinnoitteen käyttöönottajia toimistosektorilla.

”Olemme koko pandemian ajan pyrkineet etätyösuosituksen lisäksi myös suojaamaan toimitilojamme erityisellä huolella. Valokatalyysipinnoitteen avulla pinnat puhdistuvat välittömästi ja jatkuvasti. Tämä lisää toimistolla käyvien työntekijöiden turvallisuutta ja vähentää siivoukseen kuluvaa aikaa”, toteaa toimitusjohtaja Kaisa Leiwo.

Valokatalyysipinnoituksellaon toimivuustakuu 1 vuosi / 10 000 puhdistuskertaa kemikaalipohjaisilla puhdistusaineilla siivottaessa. Siivouspalvelu Kota käyttää ylläpitosiivouksissaan aktiivivettä, jolloin pinnoite kestää jopa 20 000 –30 000 puhdistuskertaa eli 2-3 vuotta.

Lisätietoja:

Anna Kotamäki
Toimitusjohtaja
yrittäjäp. 040 358 3325
anna.kotamaki@siivouspalvelukota.fi

Lisätietoa: www.siivouspalvelukota.fi/valokatalyysipinnoitus

Siivouspalvelu Kota on vuonna 2009 perustettu turkulainen perheyritys, joka työllistää tällä hetkellä 54 työntekijää. Yritys palvelee Turun seudulla niin kotitalouksia kuin kaiken kokoisia ja eri aloilla toimivia yrityksiäkin.  

Lehdistötiedote 4.3.2021
Vapaasti julkaistavissa

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!