Arkipäivä asiakaspalvelussa

Mukavaa, että minulle tarjoutui tilaisuus kirjoittaa muutama sana työstäni, josta pidän kovasti. Olen Kodan asiakaspalvelussa töissä ja vastailen puhelimeen ja sähköposteihin, lisäksi työhöni kuuluu myös erilaisia toimistotöitä ja joitakin taloushallinnon ja laskutuksen hommia. Saan toimia yhteyshenkilönä sisäisen ja ulkoisen viestinnän välillä eli esimerkiksi teidän ja siivoojanne välillä. Työni on monipuolista ja päivät ovat usein keskenään tosi erilaisia.

Aamulla ensimmäiseksi katson läpi tekstiviestit ja sähköpostit, mikäli niihin on tullut viestejä saman päivän siivouksiin liittyen. Avaan myös asiakaspalvelupuhelimen. Kun meille tulee soitto, kysymme usein paljon kysymyksiä, jotta pystymme tekemään kotisiivouksen (tai toimisto-, rappu- tai muuttosiivouksen ym.) mahdollisimman tarkkaan toiveiden mukaan. Kysymysten avulla saamme tietää, mikä juuri soittajalle on tärkeää siivouksen osalta. Tämän jälkeen katsomme siivoojien kalenterista aikatauluja (huomioimme matka-ajat, lounastauon ja parhaamme mukaan myös muut muuttuvat tekijät). Tämä on joskus aivojumppaa parhaimmillaan ja kun saan toiveet ja kalenterin aikataulut täsmäämään, se on todella palkitsevaa joka kerta.

Korona-aika on muuttanut arkeamme asiakaspalvelussa melko paljon. Muutoksia tulee herkästi, sekä peruutuksia, mutta myös tilauksia. Olemme kiitollisia jokaisesta asiakkaasta ja minusta on ihana pitää yhteyttä ja viestiä asiakaskuntamme kanssa. Korona-ajan mukana ovat tulleet myös etätyöt ja asiakaskohtaamiset kasvokkain ovat valitettavasti vähentyneet. Etätyö sujuu onneksi hyvin ja välineet siihen ovat toimivat ja onneksi välillä minulla on myös toimistopäiviä, jolloin saattaa tavata edes yhden työkaverin toimistolla. Toimistopäiviin sovimme myös asiakkaiden avainten hakemiset ja noudot.

Olen iloinen, että työnantajamme järjestää kerran viikossa etäkahvit toimistoporukan kesken, jolloin onneksi näkee työkavereita ja yhteys pysyy yllä etätöistä huolimatta. Se on myös hyvä hetki päivittää viikon tilanne ja kysyä kuulumiset. Tietysti asioita hoitaessa viestimme työkavereiden kesken omalla pikaviestimellä ja tarvittaessa soittamalla, mutta on kiva joskus nähdä kasvotkin, edes ruudun välityksellä.

Muutoksia siivousaikoihin tulee tällaisena aikana herkemmin, koska lisätyöt ja peruutukset vaikuttavat yleensä koko päivän aikatauluihin. Jos yksi asiakkaistamme toivoo esim. saunanpesua ja lisäämme sitä varten vähän siivousaikaa, siirtyvät usein päivän muut siivoukset sen jälkeen hieman eteenpäin. Mikäli muuttunut siivousaika ei sovi tai se aiheuttaa haasteita asiakkaalle, pyrimme järjestämään päivän niin, että saamme siivouksen onnistumaan mahdollisimman hyvin asiakkaan toiveiden mukaan, muutoksista huolimatta, ja tietysti tauot ja matka-ajat huomioiden. Eli aivojumpan osuus asiakaspalvelussamme on kasvanut korona-ajan myötä. Iloksemme olemme myös huomanneet, että monet asiakkaamme ovat joustavia ja usein pienet muutokset siivousajoissa onnistuvat hyvin. Ymmärrämme myös, että aina muutokset eivät sovi tai aiheuttavat ylimääräistä vaivaa ja silloin pyrimme vielä järjestämään aikatauluja parhaamme mukaan.

Vaikka työni koostuu useasta eri palasesta, on niiden paikalleen loksahtaminen se juttu. Tällaisena aikana koen, että asiakaskohtaamiset puheluiden tai viestien välityksellä ovat entistä merkityksellisempiä. Koen, että työni on muutosten myötä tullut vielä tärkeämmäksi, sekä organisoinnin, että aktiivisen vuorovaikutuksen kannalta.

Mukavaa ja aurinkoista alkanutta kevättä <3

Laura
Asiakaspalvelija
Siivouspalvelu Kota

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!