Viisi vinkkiä työnhakuun

Kesä lähestyy – haluaisitko sinä tulla meille kesätöihin?
Haluatko tulla valituksi? Mitä kannattaisi huomioida kun haet meille töihin?
Tässä sinulle meidän henkilöstöpäällikkö Henriikan vinkit työnhakuusi:

 

  1. Käytä pyydettyä hakukanavaa

Me käytämme sähköistä lomaketta – ja syystä. Vaikka mielestäsi sähköinen lomake voi tuntua persoonattomalta ja haluaisit lähettää suoraan sähköpostia, se ei auta sinua eteenpäin työnhaussasi. Asiakaspalvelumme sähköposti ei käsittele työnhakuja, eikä myöskään ”tilaa siivous” -lomakkeen kautta tulleet työnhaut mene oikeaan osoitteeseen.

Meillä on monta syytä miksi me huomioimme vain sähköisen lomakkeen kautta tulleet hakemukset:

  • Kun julkaisemme työpaikkailmoituksen, saamme yleensä kymmeniä, joskus jopa yli sata hakemusta paikkaa kohden. Sähköpostien käsittely tuolloin on siis todella vaivalloista.
  • Haluamme, että kaikki työnhakijat ovat samalla viivalla. Samaan kysymykseen voi vastata monella eri tavalla ja tyylillä. Meidän hakulomakkeemme on rakennettu niin että saisimme otteen persoonastasi.
  • Hakulomakkeen kautta saamme kaikkien hakijoiden tiedot samaan tiedostoon – näin kaikkien hakijoiden tiedot löytyy helpommin ja samasta paikasta.
  • Testaamme luetun ymmärtämistä ja ohjeiden kuuntelemista. Ymmärrätkö sinä annettuja ohjeita ja kunnioitatko yrityksemme tapaa toimia? Meillä on käytössä sähköisiä sovelluksia ja kirjallisia ohjeita työn tekemiseen, joten on erittäin tärkeää että jokainen käyttää näitä omassa työssään.

 

  1. Loista CV:llä – ja myy osaamisesi

CV on sinun paikkasi loistaa, jos tuntuu että kirjoittaminen ja hakulomakkeisiin vastaaminen ei ole sinulle luontevaa. Vaikka työkokemusta ei olisi kertynyt paljoa, voi CV olla silti hyvä! Mieti, mitkä ovat sinun vahvuutesi ja osaamisesi – ja tuo ne esille. Huomaa, että CV:n ei tarvitse olla mustavalkoinen tai tietyssä formaatissa, se voisi olla vaikka powerpoint-esitys tai video… Tee omanlainen juttusi!

 

  1. Tutustu yritykseemme

Tuo esiin kiinnostuksesi yritystämme kohtaan. Tutustu meihin etukäteen nettisivujen ja sosiaalisen median avulla, ja mieti samalla miksi tämä olisi juuri sinulle sopiva työpaikka. Kun sinulla on jo etukäteen tietoa arvoistamme ja toimintatavoistamme, sinun on helpompi keskustella työhaastattelussa meidän kanssamme. Mitä vastaat, kun kysymme sinulta: Millainen mielikuva sinulla on meistä? Kun sinä olet kiinnostunut meistä, on todennäköisempää että mekin kiinnostumme sinusta.

 

  1. Tiedä, mitä haluat

Mieti miksi tämä olisi juuri sinulle sopiva työ, ja mitä sinä voisit antaa yrityksellemme. Kerro se meille, kerro miksi haluat juuri nyt tehdä siivoustyötä meidän tiimissämme. Ole kuitenkin rehellinen, totuus tulee kuitenkin ilmi jossakin kohtaa. Ei haittaa, vaikka siivoustyö ei olisi koko loppuelämäsi tavoite, jokainen työ voi kuitenkin opettaa jotain ja viedä sinua tielläsi eteenpäin. Meidänkin yrityksessämme pitää tehdä muutakin työtä kuin siivousta, täälläkin voi olla mahdollisuus kokeilla erilaisia töitä, tai jopa edetä myöhemmin kokonaan eri työtehtävään.
Ja jos todella haluat hakemasi työpaikan, varmaankin pidät kiinni sovituista asioista ja aikatauluista, ja myös vastaat nopeasti yhteydenottoihimme. Jos yhteydenoton hoitaa puolestasi joku muu, vaikkapa äitisi, ei vaikuta siltä että sinä itse olet kovin kiinnostunut tulemaan meille töihin.

 

  1. Arvosta itseäsi ja omaa osaamistasi

Viimeisimpänä – mutta ei vähäisimpänä: arvosta itseäsi ja omaa osaamistasi. Vaikka sinulla ei olisi kokemusta tai koulutusta, osoita meille halusi oppia ja tarttua haasteisiin. Motivoitunut asenne on loppujen lopuksi tärkein seikka tässäkin työssä pärjäämiseksi. Haastattelussa pidä avoin katsekontakti, tervehdi jämäkästi ja vastaa reippaasti ja rehellisesti. Sinä olet arvokas ja sinun osaamisellasi ja asenteellasi on paikkansa!

 

Kolahtiko? Hae meille töihin!

Lue myös

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Loppuvuoden aukioloajat

Arvoisat asiakkaat! Joulukuu on jo täydessä vauhdissa, pian tulee joulu ja uusi vuosi. Siksi muistutamme, että asiakaspalvelumme on suljettuna pyhäpäivinä joulukuussa (25.12.2023-26.12.2023) ja tammikuun alussa

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!