Taloushallinnon harjoittelussa Kodassa

Hei vaan kaikille!

Olen Johanna ja opiskelen Liiketoiminnan perustutkintoa Turun Ammatti-Instituutissa. Pääsin tänne Siivouspalvelu Kotaan 12 viikon harjoittelujaksolle, joka alkoi toukokuussa ja kestää tuonne heinäkuun loppupuolelle. Tämän harjoittelujakson jälkeen, minun pitäisi valmistua merkonomiksi elokuussa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Täällä toimistolla olen ollut kohta neljä viikkoa ja tuntuu että aika menee kuin siivillä. Olen saanut jo harjoitella laskutuksen saloja ja odotan kovasti, että pääsemme Annan kanssa tutustumaan palkanlaskennan syövereihin. Nämä ovat siis ne tutkinnon osat, joista se näyttö pitäisi koululle sitten elokuussa antaa.
Näiden lisäksi on myös projektissa toimiminen ja siihen liittyvät kirjalliset tehtävät. Olemmekin minulle jo projekteja kehitelleet ja olen päässyt niitä jo osittain toteuttamaan. En ole aiemmin projekteja suunnitellut, joten siinäkin on opettelemista.

Kaikki ohjelmistot mitä Kodassa käytetään, eivät olleet minulle ennestään tuttuja
ja se on tuonut haastetta heti harjoittelun alkuun. Joka päivä kuitenkin oppii jotain uutta.

Siivousala kokonaisuudessaan on ollut minulle aika tuntematon alue ja olenkin ollut hämmästynyt, miten tätä karusellia kokonaisuudessaan pyöritetään. Monta rautaa tulessa yhtä aikaa ja kiire on tänä keväänä ollut aikamoinen. Olen kuitenkin yrittänyt kovasti seurata muiden kotalaisten touhuja ja kysellä mahdollisuuksien mukaan kaikenlaista, jotta pääsisi kiinni tästä paletista. Mielenkiintoista se on ollut ja toivon että se antaa minulle paljon tulevaisuuttani varten. Halu oppia ja osata toimia taloushallinnon alueella, ovat minulle prioriteetti numero yksi!

Kiitos Annalle, kun annoit minulle mahdollisuuden ja myös kaikille muille Kotalaisille, kun jaksatte jakaa oppejanne ja vastailla kysymyksiini.

Tehdään tästä kesästä erityinen, oppimisen kautta uuteen ammattiin!

Terkuin,

Johanna

20220601 174247 2

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!