Taloushallinnon harjoittelussa Kodassa

Hei vaan kaikille!

Olen Johanna ja opiskelen Liiketoiminnan perustutkintoa Turun Ammatti-Instituutissa. Pääsin tänne Siivouspalvelu Kotaan 12 viikon harjoittelujaksolle, joka alkoi toukokuussa ja kestää tuonne heinäkuun loppupuolelle. Tämän harjoittelujakson jälkeen, minun pitäisi valmistua merkonomiksi elokuussa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan.

Täällä toimistolla olen ollut kohta neljä viikkoa ja tuntuu että aika menee kuin siivillä. Olen saanut jo harjoitella laskutuksen saloja ja odotan kovasti, että pääsemme Annan kanssa tutustumaan palkanlaskennan syövereihin. Nämä ovat siis ne tutkinnon osat, joista se näyttö pitäisi koululle sitten elokuussa antaa.
Näiden lisäksi on myös projektissa toimiminen ja siihen liittyvät kirjalliset tehtävät. Olemmekin minulle jo projekteja kehitelleet ja olen päässyt niitä jo osittain toteuttamaan. En ole aiemmin projekteja suunnitellut, joten siinäkin on opettelemista.

Kaikki ohjelmistot mitä Kodassa käytetään, eivät olleet minulle ennestään tuttuja
ja se on tuonut haastetta heti harjoittelun alkuun. Joka päivä kuitenkin oppii jotain uutta.

Siivousala kokonaisuudessaan on ollut minulle aika tuntematon alue ja olenkin ollut hämmästynyt, miten tätä karusellia kokonaisuudessaan pyöritetään. Monta rautaa tulessa yhtä aikaa ja kiire on tänä keväänä ollut aikamoinen. Olen kuitenkin yrittänyt kovasti seurata muiden kotalaisten touhuja ja kysellä mahdollisuuksien mukaan kaikenlaista, jotta pääsisi kiinni tästä paletista. Mielenkiintoista se on ollut ja toivon että se antaa minulle paljon tulevaisuuttani varten. Halu oppia ja osata toimia taloushallinnon alueella, ovat minulle prioriteetti numero yksi!

Kiitos Annalle, kun annoit minulle mahdollisuuden ja myös kaikille muille Kotalaisille, kun jaksatte jakaa oppejanne ja vastailla kysymyksiini.

Tehdään tästä kesästä erityinen, oppimisen kautta uuteen ammattiin!

Terkuin,

Johanna

20220601 174247 2

Lue myös

Maailma ilman siivousta: Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi?

Maailma ilman siivousta

Miltä se näyttäisi ja mitä seurauksia olisi? Kuvittele hetkeksi maailma ilman siivousta. Kadut täyttyisivät roskista, toimistojen työpisteet pölyttyisivät ja kodit muuttuisivat kaaoksen keskukseksi. Tämä ei

Lue lisää »

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!