Siivouspalvelu Kota siirtyi kokonaan yhdelle osakkaista – Pasi Ruohonen yrityksen johtoon

Siivouspalvelu Kota on Petteri Kotamäen vuonna 2009 perustama yritys joka vuonna 2022 työllistää yli 50 työntekijää. Petteri perusti yrityksen aluksi toiminimenä ja myöhemmin yritys muuttui osakeyhtiöksi. Vuonna 2013 Petterin vaimo Anna Kotamäki tuli mukaan yrityksen toiseksi yrittäjäksi. vuonna 2018 Devonia Oy osti yrityksestä 40 % osuuden. 1.12.2022 alkaen Siivouspalvelu Kota Oy on siirtynyt kokonaan Devonia Oy:n omistukseen.

”Kota on ollut meille enemmän kuin työpaikka ja olemme luotsanneet sitä sydämellä. Kun yritys siirtyy yhdelle osakkaista, tuntuu luopuminen turvalliselta ennen kaikkea työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta. Devonia on ollut mukana kehittämässä Kotaa ja sen palveluita ja olemme alusta asti jakaneet saman arvomaailman ja vision. Omistuksen siirtyessä kokonaan heille, tulee Kotaan lisää resursseja ja vahvaa osaamista. On myös hienoa, että työntekijöille muutos ei ole iso”, toteaa Petteri Kotamäki.

Yrityskaupan myötä Anna ja Petteri Kotamäki jäävät Siivouspalvelu Kodan hallituksen jäseniksi ja Petteri jatkaa Kodan työntekijänä. Uudeksi toimitusjohtajaksi Anna Kotamäen tilalle on tullut 1.12.2022 alkaen Pasi Ruohonen. Ruohosella on monipuolinen johtamiskokemus myös siivousalalta sekä vahvaa osaamista niin myynnistä, markkinoinnista kuin taloushallinnostakin. Ennen kaikkea Ruohonen tekee asioita ihmiset edellä.

”Kodalla on hieno kasvutarina sekä osaava ja sitoutunut henkilöstö. Tarkoitus on edelleen jatkaa kasvu-uralla ja samalla vahvistaa yhtiön taloutta. ” summaa Pasi Ruohonen.

Omistajamuutos ei vaikuta Kodan päivittäisiin toimintoihin, vaan Kota jatkaa edelleen niin yrityksien kuin kotitalouksien siivouspalveluiden tuottamista ja palveluiden kehittämistä.

”Kota on edelläkävijä ja suunnannäyttäjä siivousalalla. Lisäksi yhtiöllä on mahtava henkilöstö. Yhtiön arvot menevät yksi yhteen arvojemme kanssa ja näemmekin yhtiössä valtavasti tulevaisuuden potentiaalia. Devonia Oy on sitoutunut tukemaan yhtiötä taloudellisesti toiminnan viemisessä seuraavalle asteelle. Haluammekin kiittää yrittäjiä Anna ja Petteri Kotamäkeä heidän arvokkaasta, välittävästä ja pitkäjänteisestä työstä yhtiön perustamisesta lähtien sen kasvattamisessa nykyiseen kokoonsa. Tavoitteemme on jatkossakin tuottaa laadukasta ja silti ihmisläheistä palvelua samalla Kodan toimintoja kehittäen.” kommentoi Devonia Oy:n toimitusjohtaja Lauri Lehtonen.

20221202 141152 2 scaled e1669984992780
Uusi Siivouspalvelu Kodan toimitusjohtaja Pasi Ruohonen (keskellä) on jo työn touhussa. Vierellä Anna ja Petteri Kotamäki.

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!