Ekologisuus

Ympäristöystävälliset puhdistusaineet ja kemikaalikuorman vähentäminen on hieno juttu.

Haluamme omassa toiminnassamme viedä ekologisuuden kuitenkin näiden lisäksi vielä askeleen pidemmälle: haluamme edistää kestävää kehitystä ja kiertotaloutta. Siksi teemme koko ajan tutkimustyötä yhdessä Turun ammattikorkeakoulun ja Lounais-Suomen Jätehuollon kanssa, testaamme uusia palveluita ja olemme aktiivisesti mukana kiertotalouden edistämishankkeissa.

Olemme myös ottaneet ison ekologisen askeleen muuttamalla kaikki ylläpitosiivoukset lähtökohtaisesti ekosiivoukseksi käyttämällä aktiivivettä puhdistusaineena.

Työnilo

Kysyimme työntekijöiltä nimettömästi, millainen Kota on työpaikkana? Mitä tulee mieleen? Anna adjektiivi! Tällaisia vastauksia saimme:

Aito, ihana, iloinen, itsenäinen, joustava, kehityskelpoinen, liikunnallinen, luotettava, lämpimästi sykkivä, monialainen, positiivinen, rento, riehakas.

Näistä tiivistimme yhdeksi arvoksemme työn ilon. Olemme ajatelleet, että koko yrityksemme on yksi iso tiimi jossa jokaisella on oma tehtävänsä. Siispä meillä on yhteiset tavoitteet, joiden saavuttamiseksi pitää luoda sellaiset olosuhteet että jaksaa niin henkisesti kuin fyysisesti.

Käytännössä meillä jatkuvasti mietitään ja suunnitellaan miten voisimme lisätä työntekijöiden hyvinvointia. Ekologisiin puhdistusmenetelmiin siirtyminenkin on ratkaisu myös työntekijöiden terveyden kannalta. Järjestämme myös säännöllisesti koulutusta ja päivitämme ohjeistuksia, että jokainen tietäisi miten toimia omassa työssänsä. Kannustamme kouluttautumiseen ja itsensä kehittämiseen ja tuemme niitä eri tavoin. Olemme panostaneet työvälineisiin ihan jo alkaen työvaatteista. Järjestämme työn ulkopuolista toimintaa, joka lisää myönteistä ilmapiiriä myös työpaikalla ja auttaa tutustumaan toisiin lisäten yhteenkuuluvuudentunnetta. Meillä saa osallistua ja ideoida, ja myöskin joustetaan mahdollisuuksien mukaan.

Yhteistyö 

Yhteistyö on meille muutakin kun sopimus siivouspalvelusta: se on vuorovaikutusta.
Jokaisella on käsitys siivouksesta. Jokainen myös vertaa siivoojan jälkeä omaan subjektiiviseen kokemukseensa ja omaan siivousjälkeensä. Ammattisiivooja tekee teknisen siivoussuorituksen huomioiden mm. pinnat, kemian, mekaniikan ja aseptiikan (hygieenisen siivoustavan, jossa bakteerit ja virukset eivät leviä).
Mutta osa työtä ovat myös järjestely: olemmekin paljon pohtineet, että siisteys on usein puhtauden ja järjestyksen liitto. Näin ollen opettelemme myös tulkitsemaan niin tilaa kuin asiakkaan tarpeita.

Koska laatu on toisin sanoen yhdistelmä asiakkaan kykyä sanoittaa omaa kokemustaan ja tarpeitaan, asiakaspalvelun taitoa kuunnella ja kirjata tarvittava ja siivoojan ammattitaitoa itse tekniseen siivoukseen ja tarpeen tulkintaan, tarvitaan vuorovaikutusta – ja paljon.
Se on joskus vaikeaa koska olemme erilaisia ihmisiä, alamme kehitys myös tekniikassa on hiukan jälkijunassa ja muutokset tuovat muuttuvia tilanteita – mutta me haluamme työstää tätä haastetta ja tehdä parhaamme – yhdessä asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!