Ekologinen ja antibakteerinen desinfiointipinnoite tuhoaa mikrobit valokatalyysireaktiolla

Itsedesinfioivaa valokatalyysipinnoitusta käytetään tuhoamaan pinnoilta terveydelle haitallisia mikrobeja, pitämään erilaiset pinnat puhtaampina ja hygieenisempinä. Desinfiointipinnoite ei poista kokonaan siivouksen tarvetta, mutta erikoissiivouksia voidaan vähentää pinnoittamisen jälkeen. Siivouspalvelu Kota käyttää pinnoituksissaan ekologista IGL Coatings Titan valokatalyysipinnoitetta. Tuotteen nimi tulee titaanidioksidista (TIO2), joka on täysin myrkytön ja erittäin kestävä yhdiste. Tuotteella on useita sertifikaatteja ja tunnustuksia (mm. ISO 9001:2015, ISO 22196:2011, ISO 21702:2019, TÜV ja Eurofins sertifikaatit), myös sen teho koronaviruksiin on vahvistettu. Lisätietoa maahantuojan nettisivuilla: iglcoatings.fi/titan-valokatalyysipinnoite

Miten desinfiointipinnoite toimii?

Käyttämämme desinfiointipinnoitteen toiminta perustuu valokatalyysireaktioon, jossa valon avulla käynnistyy kemiallinen reaktio tuhoten pinnoilla olevat virukset, bakteerit ja homeet. Huonevalon vaikutuksesta aiheutuvassa prosessissa syntyy happiradikaaleja hajottaen pinnoilla olevan orgaanisen aineen yksinkertaisiksi ja haitattomiksi yhdisteiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Samalla se puhdistaa tehokkaasti myös ympärillä olevaa ilmaa. Lisäksi Titan valokatalyysipinnoitteella on myös erikoisominaisuus, se ei tarvitse koko ajan valoa toimiakseen, vaan toimii myös pimeässä 24 tunnin ajan.

Millaisiin kohteisiin desinfiointipinnoitteen voi laittaa?

Titan valokatalyysipinnoite soveltuu lähes kaikkiin materiaaleihin. Se on joustava, hyvin ohut ja näkymätön. Se on myös ekologinen, ja täysin turvallinen niin asentajille kuin tilojen käyttäjillekin. Koska Titan valokatalyysipinnoite voidaan levittää myös sivelemällä, se soveltuu myös kohteisiin joita ei voi käsitellä ruiskuttamalla. Materiaaleista soveltuvia on mm. kivi, betoni, lasi, muovi, tekstiili, nahka, metalli ja puu. Kohteiksi soveltuu kaikki tilat, hyödyllisintä on laittaa se kaikille tilojen kosketuspinnoille. Titan valokatalyysipinnoitteen erikoisominaisuuden takia se soveltuu myös paikkoihin, joissa ei ole jatkuvasti valoa.

Kuinka kestävä desinfiontipinnoite on?

Titan valokatalyysipinnoitteella on toimivuustakuu 1 vuosi / 10 000 puhdistuskertaa kemikaalipohjaisella puhdistusaineilla siivottaessa. Käyttämällämme aktiivivedellä puhdistettaessa pinnoite kestää jopa 20 000 – 30 000 puhdistuskertaa eli 2-3 vuotta. Desinfioivan valokatalyysipinnoitteen toimivuuden toteamiseksi käytetään luminometriä eli ATP-mittaria. Titan valokatalyysipinnoite kestää hyvin käyttöä ja hankausta, ja myös erilaisia puhdistusaineita. Joustavuutensa ansiosta se on kestävä ja toimiva myös pehmeillä materiaaleilla kuten kankaissa.

Miten desinfiointipinnoitus tehdään?

Siivouspalvelu Kota tulee sovittuna ajankohtana hoitamaan pinnoituksen, sisältäen myös pintojen puhdistuksen aktiivivedellä ennen Titan valokatalyysipinnoitteella käsittelyä. Pinnoittaminen tehdään joko sivelemällä tai ruiskuttamalla, riippuen esimerkiksi tilan laajuudesta. Tuote on myrkytön ja vaaraton, joten tiloilla ei ole sen suhteen käyttörajoituksia pinnoituksen jälkeen. Käsitelty pinta on kosketuskuiva 4 tunnin kuluttua, ja täysin kuiva 12 tunnin kuluttua.

Miksi korkean käyttöasteen tilat kannattaa pinnoittaa desinfioivalla Titan valokatalyysipinnoitteella?

  • Erityissiivouksien ja kemikaalien tarve vähenee.
  • Ekologinen ja turvallinen sekä asentajille että tilojen käyttäjille.
  • Itsedesinfioituva pinta tuhoaa taudinaiheuttajat toimien myös pimeässä.
  • Tehoaa myös koronaviruksiin.
  • Soveltuu kaikille pinnoille ja kaikkiin tiloihin.
  • Erittäin kestävä, mutta voidaan uusia tarvittaessa.
  • Antaa positiivisen viestin vastuullisuudesta.

He ovat jo valinneet desinfiointipinnoituksemme: 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!