Valokatalyysipinnoite

Ekologinen ja antibakteerinen valokatalyysipinnoite

Itsedesinfioivaa valokatalyysipinnoitusta käytetään tuhoamaan pinnoilta terveydelle haitallisia mikrobeja, pitämään erilaiset pinnat puhtaampina ja hygieenisempinä. Valokatalyysipinnoite ei poista kokonaan siivouksen tarvetta, mutta erikoissiivouksia voidaan vähentää pinnoitteen asentamisen jälkeen. Siivouspalvelu Kota käyttää pinnoituksissaan ekologista IGL Coatings Titan valokatalyysipinnoitetta. Tuotteen nimi tulee titaanidioksidista (TIO2), joka on täysin myrkytön ja erittäin kestävä yhdiste. Tuotteella on useita sertifikaatteja ja tunnustuksia (mm. ISO 9001:2015, ISO 22196:2011, ISO 21702:2019, TÜV ja Eurofins sertifikaatit), myös sen teho koronaviruksiin on vahvistettu. Lisätietoa maahantuojan nettisivuilla: iglcoatings.fi/titan-valokatalyysipinnoite

Miten valokatalyysipinnoite toimii?

Valokatalyysipinnoitteen toiminta perustuu valokatalyysireaktioon, jossa valon avulla käynnistyy kemiallinen reaktio tuhoten pinnoilla olevat virukset, bakteerit ja homeet. Huonevalon vaikutuksesta aiheutuvassa prosessissa syntyy happiradikaaleja hajottaen pinnoilla olevan orgaanisen aineen yksinkertaisiksi ja haitattomiksi yhdisteiksi, hiilidioksidiksi ja vedeksi. Samalla se puhdistaa tehokkaasti myös ympärillä olevaa ilmaa. Lisäksi Titan valokatalyysipinnoitteella on myös erikoisominaisuus, se ei tarvitse koko ajan valoa toimiakseen, vaan toimii myös pimeässä 24 tunnin ajan.

Millaisiin kohteisiin valokatalyysipinnoitteen voi asentaa?

Valokatalyysipinnoite soveltuu lähes kaikkiin materiaaleihin. Se on joustava, hyvin ohut ja näkymätön. Titan valokatalyysipinnoite on ekologinen, ja täysin turvallinen niin asentajille kuin tilojen käyttäjillekin. Koska Titan valokatalyysipinnoite voidaan levittää myös sivelemällä, se soveltuu myös kohteisiin joita ei voi käsitellä ruiskuttamalla. Materiaaleista soveltuvia on mm. kivi, betoni, lasi, muovi, tekstiili, nahka, metalli ja puu. Kohteiksi soveltuu kaikki tilat, hyödyllisintä on asentaa se kaikille tilojen kosketuspinnoille. Titan valokatalyysipinnoitteen erikoisominaisuuden takia se soveltuu asennettavaksi myös paikkoihin, joissa ei ole jatkuvasti valoa.

Kuinka kestävä valokatalyysipinnoite on?

Pinnoitteella on toimivuustakuu 1 vuosi / 10 000 puhdistuskertaa kemikaalipohjaisella puhdistusaineilla siivottaessa. Käyttämällämme aktiivivedellä puhdistettaessa pinnoite kestää jopa 20 000 – 30 000 puhdistuskertaa eli 2-3 vuotta. Valokatalyysipinnoitteen toimivuuden toteamiseksi käytetään luminometriä eli ATP-mittaria. Titan valokatalyysipinnoite kestää hyvin käyttöä ja hankausta, ja myös erilaisia puhdistusaineita. Joustavuutensa ansiosta se on kestävä ja toimiva myös pehmeillä materiaaleilla kuten kankaissa.

Miten valokatalyysipinnoitus tehdään?

Siivouspalvelu Kota tulee sovittuna ajankohtana hoitamaan pinnoituksen, sisältäen myös pintojen puhdistuksen aktiivivedellä ennen Titan valokatalyysipinnoitteella käsittelyä. Pinnoittaminen tehdään joko sivelemällä tai ruiskuttamalla, riippuen esimerkiksi tilan laajuudesta. Tuote on myrkytön ja vaaraton, joten tiloilla ei ole sen suhteen käyttörajoituksia pinnoituksen jälkeen. Käsitelty pinta on kosketuskuiva 4 tunnin kuluttua, ja täysin kuiva 12 tunnin kuluttua.

Miksi korkean käyttöasteen tiloihin kannattaa asentaa Titan valokatalyysipinnoite?

  • Erityissiivouksien ja kemikaalien tarve vähenee.
  • Ekologinen ja turvallinen sekä asentajille että tilojen käyttäjille.
  • Itsedesinfioituva pinta tuhoaa taudinaiheuttajat toimien myös pimeässä.
  • Soveltuu kaikille pinnoille ja kaikkiin tiloihin.
  • Erittäin kestävä, mutta voidaan uusia tarvittaessa.
  • Antaa positiivisen viestin vastuullisuudesta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!