Henkilöstön koulutus onnistuu myös poikkeusaikana

Koronan aiheuttama poikkeustila ja sen myötä kontaktien ja kokoontumisten välttäminen asettaa haasteita myös yritysten koulutustilaisuuksien järjestämiseen; meillä Kodassa on ollut tapana kuukausittain kasata kaikki työntekijät yhteen ja 1,5 tunnin ajan kouluttautua porukalla eri teemojen parissa samalla kun nähdään toisiamme ja turistaan hetki yhdessä.

Luovuus ja innovatiivisuus on nyt valttia, kun suunnittelemme, miten kaikki työntekijät pysyisivät ajan tasalla ja voisimme huolehtia, että kaikki varmasti tietävät yrityksen toimintatavat. Pelkästään ohjeita itsenäisesti lukemalla ei asiat aina jää päähän, eikä voi tietää onko kaikki niitä edes ajatuksella lukeneet.

Meidän kekseliäs esimiestiimimme, Maaria ja Terra yhdessä viestintätiimimme Helin ja Susannan kanssa löi viisaat päänsä yhteen, ja kehitteli hieman erilaisen kuukausikoulutuksen: se ei olekaan Teams, Meets tai Zoom, vaan konkreettisia, tasaisin väliajoin toimistolla vaihtuvia erilaisia max. 15 minuutin koulutusteemoja. Näihin voi tutustua itsenäisesti tai työparinsa kanssa kullekin sopivana hetkenä työpäivän alussa tai lopussa; siivoojammehan käyvät joka tapauksessa toimistollamme huoltamassa välineitään ja hakemassa aktiivivettä. Meillä työntekijät saavat myös palkkaa koulutukseen osallistumisesta, joten siihen ei kenenkään tarvitse käyttää omaa vapaa-aikaansa.

Ensimmäisen koulutuksen teemana oli työlaukku ja sen välineet: toimistollamme oli kerättynä pöydälle kaikki välineet, jotka jokaisen siivouslaukusta tulisi löytyä. Jokaisen työvälineen kohdalla oli lisäksi lyhyet infotekstit välineiden oikeaoppisesta käytöstä sekä mahdollisesta huoltamisesta. Pöydällä oli esillä myös valmiiksi pakattu mallilaukku. Tämän työpisteen tarkoitus oli auttaa ja kannustaa kaikkia pitämään huolta välineistään.

Seuraava koulutus onkin siivouspyykin huoltovideo: meillä kun pyykkihuolto on kaikkien kotalaisten vastuulla – oli sitten toimistotiimiläinen tai siivooja. Visuaalinen kuva ja oikean toiminnan näkeminen auttaa paremmin muistamaan siihenkin liittyviä ohjeita – ja tuttuun tapaamme tämäkin video on maustettu musiikilla ja pienillä hauskoilla yksityiskohdilla.

Koulutuspisteiden suorittamista seuraamme Lyytin avulla; rakensimme ilmoittautumissivun, jonka linkki tehtiin QR-koodiksi. Suoritettuaan työopisteeseen perehtymisen, siivooja lukee QR-koodin, täyttää ilmoittautumissivun ja vastaa sivulta löytyviin kysymyksiin. Osallistumistiedot tallentuvat Lyytiin ja meillä on mahdollisuus seurata, ketkä ovat tehneet työpisteen – ja keneltä se vielä puuttuu. Ja niin muistuttaminen kuin kiittäminenkin käy näppärästi Lyytin kautta!

Koulutuspolkumme jatkuu aina kesälomiin asti erilaisilla teemoilla ja toteutustavoilla, joista ei luovuutta tule puuttumaan! Ehkä syksyllä pääsemme taas takaisin kaikkien yhteisiin live-tapaamisiin ja kahvihetkiin – siihen asti otetaan ilo irti erilaisista ratkaisuista ja tuetaan erilaisia oppijoita ja heidän työniloaan!

Lue myös

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!