Lapsiperheen siivousvinkkejä

Usein meiltä kysytään vinkkejä arjen pieniin ja isoihin siivouspulmiin. Tähän artikkeliin kokosimme vinkkejä lapsiperheille; vinkit ovat peräisin meidän kotalaisten omasta arjesta, alan koulutuksesta saatavasta tiedosta sekä asiakkaidemme vinkeistä. Toivottavasti niistä on iloa myös sinun arkeesi!

 1. Askarteluglitterit matolla?

Ota avuksesi teippiharja. Saat glitterit poimittua helposti – jopa ne pienimmät glitterhiutaleet, joihin imuri ei pysty.

 1. Pese lelut yhdellä kertaa.

Leiki lapsen kanssa lelujen pesuleikkiä. Laita kylpyammeeseen lämmintä vettä ja astianpesuainetta Anna lapsen lotrata lelujen kanssa. Toimii erityisesti legoilla. Mainio leikki, jos olet itse kipeänä.

 1. Oksensiko lapsi matolle?

Ruokasooda auttaa. Kun olet siivonnut pahimmat sotkut, kaada tahran päälle ruokasoodaa. Se kerääntyy möykyiksi, jotka voit myöhemmin imuroida. Hämmästyt, kuinka hyvältä matto näyttää – ja tuoksuu! Samaa vinkkiä voi käyttää myös patjalle tulleeseen pissavahinkoon, myös laimennettu etikka toimii hyvin.

 1. Puhdista nokkamukit etikalla

Nokkamukeihin voi jäädä epämiellyttävä haju, josta kuitenkin pääsee eroon kunnon etikkahoidolla. Pura nokkamuki osiin ja huuhtele kaikki osat kuumalla vedellä. Laita suureen kulhoon 0,5–1,5 desilitraa väkiviinaetikkaa riippuen mukin hajusta. Laita kaikki mukin osat kulhoon ja täytä kulho kuumalla vedellä. Anna osien hautua noin vuorokauden ajan. Laita tämän jälkeen kaikki konepesua kestävät osat tiskikoneeseen ja huuhtele loput kuumalla vedellä ja astianpesuaineella

 1. Syöttötuoli ja pöytä täynnä jämähtänyttä puuroa tai ruokaa?

Ota avuksi vedellä täytetty sumutepullo. Sumuta sumutepullolla syöttötuoli ja pöytä ja jätä likoamaan hetkeksi. Pyyhi mikrokuituliinalla ja pyyhi uudelleen astianpesuaineveteen kostutetulla liinalla.

 1. Pehmolelujen saunapäivä

Pehmoleluja on hyvä tuulettaa välillä ja toisinaan myös pestä pesukoneessa (pesupussissa), mikäli mahdollista. Jos lelu ei kestä vesipesua (tai pieni omistaja ei pesukonepesua salli), sauna on hyvä vaihtoehto – tai pakkasilma. Useimmat bakteerit kuolevat kylmässä ja/tai kuumassa.

 1. Barbien tukka sileäksi helposti

Jos Barbien tukka on yksi takkupesäke, ota avuksesi seuraava niksi: sekoita tyhjään suihkepulloon kaksi ruokalusikallista pyykinpesuun tarkoitettua huuhteluainetta ja vettä. Suihkuta Barbien tukkaan ja harjaa – tukka on taas takuton!

 1. Sitruunan avulla eroon hikitahroista

Jos t-paidassa on hikitahroja, purista sitruunamehua tahralle, lisää suolaa ja hiero tahraa sormiesi välissä.

 1. Opeta lapsille tyynyliinakikka

Sano lapsillesi, että he saavat tuoda olohuoneeseen vain sen verran leluja, mitä tyynyliinan sisään mahtuu. Kun leikit ovat loppu, on lelut helppo kantaa tyynyliinan sisällä takaisin omaan huoneeseen.

 1. Kylpyammeen puhdistus

Ajoittain kannattaa puhdistaa myös lapsen kylpyamme. Universal stone tai astianpesuaine ovat neutraaleja, hyviä puhdistusaineita. Toisinaan ammeen voi desinfioida. Kiillon uusi Oxy Spray 100 on jäämävapaa desinfiointi aine, joka siis hajoaa vedeksi ja hapeksi suihkuttamisen jälkeen. Näin pienetkään kädet (ja suu) eivät altistu kemikaaleille.

 1. Milloin desinfiointi on tarpeen?

Bakteereja tarvitaan ja esimerkiksi ammattisiivouksessa desinfiointia ei enää tehdä samalla tavalla kuin vaikka 20 vuotta sitten. Desinfiointi kannattaa kuitenkin muistaa silloin, kun joku perheessä sairastaa; huomio kannattaa kiinnittää kosketuspintoihin, kuten ovenkahvoihin ja valokatkaisijoihin sekä wc-tiloihin. Hyvä käsihygienia on kuitenkin kaiken perusta.

 1. Mitkä ovat kodin bakteerisimpia paikkoja?
 • Tiskirätti & maustepurkit
 • Ovenkahvat & valokatkaisijat
 • Pyykinpesukone ja tiskikone (kannattaa välillä käyttää tyhjäkäynnillä mahdollisimman kuumalla vedellä ja sitruunahapolla)
 • Pölynimuri ja muut puhdistusvälineet ellei niitä huolleta
 • Sähköhammasharja
 • WC-pöntön nuppi/painike
 • Tyyny (suositeltava pesu kolmen kuukauden välein)
 • Kaukosäädin
 • Tietokoneen näppäimistö
 • Puhelin

Lue myös

Kodan vuosittainen juhla

Vaikka juhla pidettiin helmikuussa, sen merkitys ja lämpö olivat yhtä syvät kuin perinteisessä joulunajan juhlassa. Loppuvuosi on aina meille erittäin kiireistä aikaa, minkä vuoksi siirrämme

Lue lisää »

Kodan kuukausikoulutus

Siivouspalvelu Kodan kevään 2024 ensimmäisessä työntekijöiden koulutuksessa keskityimme puhdistustekniikoiden ja -laitteiden käyttöön. Tämä koulutus ei ainoastaan vahvistanut tiimimme ammattitaitoa, vaan myös syvensi ymmärrystämme siitä, miten

Lue lisää »

Loppuvuoden aukioloajat

Arvoisat asiakkaat! Joulukuu on jo täydessä vauhdissa, pian tulee joulu ja uusi vuosi. Siksi muistutamme, että asiakaspalvelumme on suljettuna pyhäpäivinä joulukuussa (25.12.2023-26.12.2023) ja tammikuun alussa

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!