Miksi minä olen siivooja?

Minua pyydettiin kirjoittamaan blogitekstiä aiheena siivoojan arki. Mietin ehdotusta hetken, jos toisenkin. Rakastan kirjoittamista, olen kirjoittanut aina mutten kovinkaan julkisesti. Siivoojan arki? Eräs kollega sanoi, että siivoojan arjen paljastuttua, ketään ei enää halua tehdä tätä työtä. Totta mutta vain osaksi. Asioissa on tapana olla kaksi puolta, kuten tässä työssäkin.

Olen ollut Siivouspalvelu Kodan palkkalistoilla jo yli kaksi vuotta ilta- ja viikonloppusiivoojana. Ai, että miksi? Yksi syy siihen on vapaa-aika, miten saa käytettyä vapaa-ajan hyödyllisesti, kun vapaaehtoistyö ei kuitenkaan sinällään houkuta. Toinen syy on liikunta, pidän hyötyliikunnasta. En ole kuntosalilla kävijä, mutta tähänkin ”treeniin” on lähdettävä, kun siihen on kerran sitoutunut. Kolmas syy on raha. Kyllä, ihan totta, tästä jopa maksetaankin. Aliarvostettua hommaahan tämä yleisesti ottaenkin on, mutta minä en maksa liikunnastani vaan minulle maksetaan.

Neljäs mukava ja erittäin mielenkiintoinen syy työn mielekkyyteen on tullut esille minullekin vasta tätä työtä tehdessä. Teen siis ilta- ja viikonloppusiivouksia yrityksissä, kun niissä ei ole enää henkilökuntaa paikalla kuin satunnaisesti. Saan kulkea ja tehdä työtäni rauhassa iltojen hämärässä. Myönnän, että sisälläni on herännyt pieni Ulla Taalasmaa 😊. Kuinka ihanaa onkaan päästä Turun keskustan rakennuksiin sisälle, tutustumaan vanhoihin rappukäytäviin pylväineen, mustavalkoisine kivilaattoineen, kattomaalauksineen ja veräjähisseineen, niin ja näiden rakennusten sisäpihoihin punatiilisin piharakennuksin, joihin muuten en olisi koskaan päässyt. Turussa on ihanasti sisustettuja toimistoja, joista osa on sisutettu kodikkaasti, jotkut hassuttelevasti, mutta Turussa on myös hienoja uusia moderneja toimitiloja, toimistoja design sisustuksilla aivan Turun ykköspaikoilla. Tämä neljäs syy palveluhalukkuuteni lisäksi on se, mikä pitää minut liikkeellä.

Mutta hei! Jatkan kirjoitteluani täällä säännöllisen epäsäännöllisesti! Seuraa meitä täällä blogissa! Usko, tulen kertomaan kaikkea mahdollista minun arjestani täällä Kodassa, tämä ei ole niin tylsää työtä kuin kuvitellaan. Meillä on talo täynnä mahtavia ihmisiä, joiden kanssa välillä ”väsynytkin huumori” auttaa jaksamaan.  

#työnilo

Katja
Siivooja
Siivouspalvelu Kota

Lue myös

Miltä tuntuu palata?

Kirjoitin viimeksi Kodan blogiin reilu vuosi sitten, juuri ennen kuin jäin lomille ja hoitovapaalle nuorimmaisemme kanssa. Vuosi vierähti nopeasti, elämän pienten suurten asioiden parissa, myötäeläen

Lue lisää »

Minun tieni osaksi Kodan tarinaa

Terve! Nimeni on Maaria Kilpi ja toimin Siivouspalvelu Kodassa palveluesimiehenä iltatiimille ja vastaan iltojen yritysasiakkaista. Jännittävää ja hauskaa päästä osaksi Kodan blogia. Ajattelin kertoa oman

Lue lisää »

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko viimeisimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme!